Skip to content

Veckobrev v. 34 – Koh Lanta

Veckobrev v. 34 – Koh Lanta

Välkomna till ett nytt läsår på Sanuk!

Nu är vi äntligen igång här i skolan! Det spelar ingen roll hur många gånger man är med och startar upp ett nytt läsår, alla är lite pirriga! Inget undantag här på Sanuk. Gamla och nya lärare och elever möttes upp i salan för att lära känna varandra. När samlingen avslutades med vår Sanuksång kunde man känna den där härliga känslan av gemenskap här på vår skola.

Nästa vecka (v35) har vi vårt första Thaitema. Vi åker hela förskolan och skolan ner till Old Town och besöker templet där vi ska titta på en utställning om Buddhismen och munkarnas liv.

Alla skolklasser har nu Idrott på tisdagar och torsdagar efter samlingen, kom ombytt och ta med vanliga kläder att byta om till efter idrotten.

Förskola och förskoleklass rum Looma

Glada och förväntansfulla barn startade upp Looma tillsammans. I veckan har vi lekt ”lära känna lekar” och haft thaispråk varje dag. Vi har skapat kikare som vi målat och dekorerat. På gården och på stranden har vi varit på spaningsuppdrag och upptäckt olika småkryp. Vi har spelat ukulele i olika omgångar. Förskoleklassen har arbetat med siffror och antal med sifferkort, koraller och snäckor. Vi avslutade veckan med pooldag.

Åk 1-3 rum Gåbb

Vi har under veckan hunnit lära känna varandra, skolans regler och rutiner och även hittat egna arbetsstrukturer för vår klass. Vi har hunnit prova på engelska och thaispråket på temat frukt genom att sjunga, rita och smaka av landets frukter. Vi har fått nya matteböcker och arbetat med uppdelning av tal. Vi har arbetat med sagan om Buddha inför tempelbesöket nästa vecka, vilket inspirerade oss till meditation och ett drama av sagan som vi ska spela upp för förskoleklassen. Vi har haft boksamtal och skapat monsterbokmärken. Veckan har också varit full av musik med sång, kanonsång, gitarr och ukulelespel!

Åk 4-5 rum Hua Hin

Under terminens första vecka har vi satt igång att arbeta i våra nya matteböcker och engelskaböcker. Tabellkunskaperna har vi repeterat tillsammans genom att leka Burr. Vi har läst mycket och både pratat och skrivit om läsning och olika lässtrategier för att öka förståelsen för det vi läser både på, mellan och bortom raderna.

Åk 6-9 rum Bangkok

Vi har bekantat oss med varandra och den nya plattformen Canvas som Sofia Distanseleverna ska använda. En planering för denna och nästkommande vecka har gjorts och eleverna har börjat arbeta med lite svenska, engelska och samhällskunskap. Nu är vi äntligen igång!

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar alla en trevlig helg och vi ses igen på måndag 🙂