Skip to content

Veckokbrev v. 37-Koh Lanta

Veckobrev v. 37 – Koh Lanta

Denna vecka (tisdag) har vi varit på besök på en risodling Lanta Noi (som betyder Lilla Lanta) och fått förmånen att både se hur riset odlas  och själva provat på att plantera ris. På onsdag genomförde vi Lantajoggen tillsammans med Lilla svenska skolan på Klong Dao. Elever och vuxna deltog med liv och lust och kämpade väl. Evenemanget samlade också in en slant till Lanta Animal Welfare och från Sanuk blev bidraget inte mindre än 2600 Baht som överlämnades efter loppet till representanter från LAW i både människo- och hundform.  Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/ Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj. Till kommande bildprojekt på skolan är vi även i behov av veckotidningar. Har ni några ni kan avvara tar vi tacksamt emot dem.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Åk 1-3

Den här veckan har vi läst om kristendomens skapelseberättelse. Vi har också sett en film om hur allt bildades vid Big Bang. I NO har vi lärt oss mer om kroppen till exempel hur skelettet ser ut och vilken funktion det har. Vi har också pratat om vad kroppen behöver för att må bra och fungera så som mat, sömn och motion. På engelskan passade vi på att lära oss namnen på de olika kroppsdelarna.

Åk 4-5

Vi har haft en toppenbra arbetsvecka. Så trevligt att vi fått Hermine till klassen också. Nu börjar fyrorna närma sig slutet på Vikingatiden men femmorna fortsätter med stormaktstiden någon vecka till. Idag fortsatte vi vårt arbete med geografi genom att träna på kartan och hitta både tematiska kartor samt topografiska kartor i en kartbok. Påminner om att vi fortsätter med att träna multiplikationstabellerna hemma och ha test varje torsdag.

Åk 6-9 Eleverna har jobbat vidare med sina planeringar. I vissa ämnen ligger eleverna i fas med sina planeringar, i vissa kanske lite före och i vissa lite efter. Det gäller att tänka RAR även i det dagliga lektionsplanerandet; respektera ditt egna arbete, ansvar för dina egna handlingar respektera dina klasskamraters arbeten. Vi har även haft ett test på multiplikationstabellen. Nästa vecka ser vi om eleverna förbättrar sina resultat. Åk 7 har haft musiklektion med ukulelespelning, de har blivit riktigt duktiga nu! Många väljer att spela ukulele även på rasten, kortspel är väldigt populärt också! Alla årskurser har nu kommit igång med slöjden och nu är det hög tid att planera vad som ska sys. På idrotten blev det förutom Lantajoggen friidrott. Det hoppades höjd, växlades i stafett och tränades på starter.

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!