Veckobrev v. 8 – Koh Lanta

Förberedelsearbetet inför vår stora insamlingsdag till förmån för Children of the Forest är i full gång. Dagen kommer gå av stapeln på eftermiddagen från 12.30onsdag den 28 februari, alltså på ONSDAG v. 9. Ni kan börja köpa lottnummer till vårt finfina lotteri för 100 bath, många fina priser lottas ut. Det är bra att redan nu börja samla på sig 20-bathssedlar….Vi behöver också hjälp av er föräldrar att ordna ett fikabord, anmäl snarast ditt intresse att hjälpa till med detta till Åsa Marberg och Susanne Fras, kaa.

Veckan rivstartade med ett planerat strömavbrott på ön som gjorde att vi planerade in en idrottsförmiddag med en variant på vinter-OS på stranden. Det var varmt och alla kämpade på och samarbetet mellan grupperna var helt fantastiskt.  Mr Nui på So Good servade oss med vatten, frukt och dricka. Vi gjorde bland annat slalomlöpning, skidskytte och bob.  Efter lunch satte sig eleverna i den svala stensalan och arbetade med sin skoluppgifter. Vi började sportlovsveckan med OS på stranden.

Förskola och förskoleklass rum Looma, Chang, Tao och Nåck.  

Chang och Looma har utforskat färgglada frukter med flera sinnen. Vi fick bekanta oss med bl.a. Guava, Lamud, Makamwan och Papaya. Chang skapade tillsammans en drakfrukt och en ananas av silkespapper. Looma har skapat frukter med tekniken oljekritor och vattenfärg. Vi har också haft Röris och rörelse -ABC tillsammans i Salan. Nåck och Tao har varit nere på stranden och lärt sig att poja av Mr Nui. På idrotten körde eleverna ett hårt tabata pass på stranden. De blev svettigt och varmt och idrotten avslutades med ett svalkande bad i poolen.

Barnklubben

Den här veckan har vi tränat på vad olika frukter och djur heter på thai. Vi har fått besök av ’kapten enöga” som ville ha hjälp att finna sitt sjörövarskepp. Vi tillverkade kikare som vi tog med oss till stranden. Där hjälpte vi honom att hitta sitt skepp.
På storsamlingen har barnen tillsammans med föräldrarna gjort elefanter.

Åk 1-3 rum Gåbb, Boo, Ching Chok och Ling

I Boo har eleverna hunnit med att göra fina planscher och vimpel till Children of the Forest dagen. Vi har också arbetat med individuella arbetsscheman och högläst en ny bok om flickan Vita. Utifrån det vi läser följer många härliga diskussioner. Som när Vita tar på sig sina snigelglasögon när hon letar efter en snigelfamilj. Ching Chok har arbetat med att jämföra Thailand och Sverige/Norge på alla sätt vi kan komma på. Vi har sedan arbetat vidare med det vi kommit fram till och pratat om hur det påverkar barnens liv i de två länderna. Eleverna Ling har studerat världskartan. Vi har pratat om Thailands grannländer och tittat närmare på kartan över Koh Lanta. Eleverna har arbetat med sina individuella planeringar. Vi har även tittat på Lilla aktuellt och diskuterat de senaste nyheterna. Idrott på måndagar och onsdagar. Kom ombytta och ta också med badkläder och handduk/sarong samt ombyte för skolan efter gympan.

Åk 3-4-5-6 rum Hua Hin, Surathani, Chiang Mai, Phuket och Rayong

Rayong:  I Ranong råder en skön stämning precis som tidigare veckor och under tisdagen efter vårt strömavbrott påbörjade vi klassrumsarbetet igen och alla gjorde sitt bästa även där. Phuket – Fredag v 7 fick vi förmånen att träffa författaren Caroline Engvall, som berättade om att vara författare. Dessutom fick eleverna beskriva en vattenmelon, allt från ljudet när man skär den till färg och form. Det var mycket uppskattat. I veckan har vi dessutom planerat och gjort affischer till Children of the forest dagen nästa vecka.

Suratthani har som de andra klasserna kämpat ordentligt på idrottsdagen med fokus på OS. Eleverna har arbetat på riktigt bra med sina planeringar och några elever har klarat av sitt beting för veckan redan på torsdagen. Om elever är klara med sitt arbete för veckan så  får de öva sig på gamla nationella prov i svenska, matematik och engelska. De får då chans att visa kunskaper på uppgifter som verkligen är riktade mot  kunskapskrav och läroplan. Några elever har också arbetat med att lära sig att förbättra sina gjorda uppgifter och texter. I diskussioner mellan elev och lärare föds många bra tankar!

Idrott på tisdagar och torsdagar. Kom ombytta och ta också med badkläder och handduk/sarong samt ombyte för skolan efter gympan.

Åk 6-9 rum Trang, Bangkok och Krabi

På onsdagens samling hade vi thaispråk och information om Children of the forest och insamlingsdagen vi ska ha på onsdag eftermiddag vecka 9.

Idrott på tisdagar och torsdagar. Kom ombytta för idrott på stranden och ta också med badkläder och handduk/sarong samt ombyte för skolan efter gympan.

Vill ni anmäla till skolskjuts, barnklubben, simskolan med Anna eller göra en ändring av tidsperioden i skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi påminner om att alla som lämnar eller släpper av barn med moppe, tuk tuk eller bil ska åka runt parkeringen och släppa av/stanna och parkera på den andra sidan skolgården.

Stanna eller parkera alltså inte på gatan vid Sanukskylten, tack.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker i plastlådan utanför Chang, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Tack för en jättefin vecka alla elever och föräldrar, och vi ses-pop kan mai!