Skip to content

Veckobrev v. 51– Koh Lanta

Så har ännu  en härlig  hösttermin på Lanta gett oss minnen och vänner för livet. Vi som jobbar på skolan är tacksamma för alla positiva möten med barn, elever och föräldrar. Vi är också tacksamma för alla upplevelser vi fått och som vi nu kan blicka tillbaka på med värme. Nu återstår att önska er alla en god jul och ett gott nytt år tills vi ses igen.  

Vårterminen börjar med en mjukstart klockan 08.20/08.30 onsdagen den 10 januari och vi slutar sedan klockan 10.00. Från ca 10.15 fortsätter vi med inskrivningssamtal med alla våra nya kompisar. Listor med information om när, var och med vilken lärare man ska gå på inskrivningssamtal hos, kommer att sitta uppsatta på skolgården på morgonen den 10 januari.

Tider och platser för skolstarten den 10 januari:

Förskolan i Loma och Chang: 08.20

5,5+6-åringar i Nåck och Tao (i poolhuset): 08.30

År 1-3 i Gåbb, Boo , Ching Chok och Ling 08.30

År 4-9 i Salan 08.30

 

Vi har ordinarie tider och verksamhet från och med torsdagen den 11 januari.

Vi påminner om att alla som lämnar eller släpper av barn med moppe, tuk tuk eller bil ska åka runt parkeringen och släppa av/stanna och parkera på den andra sidan skolgården.

Stanna eller parkera alltså inte på gatan vid Sanukskylten, tack.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Förskola/förskoleklass rum Looma, Chang och Nåck

Denna vecka har det fokuserat lite extra på julen inne på Nåck. På idrotten lekte vi jullekarna pepparkakskull, julmössan och supertomten. Tillsammans med Looma har vi julpysslat och lyssnat på julmusik. Loomagänget har lekt organiserade lekar, julpysslat och övat till julavslutningen. Vi har haft gemensam lek med förskoleklassen på stranden. I veckan har vi fokuserat på geometriska former med utmaningar från vår julkalender. Vi på Chang har upptäckt nya frukter med alla våra sinnen; vi har öppnat dem och tittat på dem, luktat på dem och målat av dem. Vi har också varit på promenad och tittat på andehus.

Åk 1-3 rum Gåbb, Boo och Ching chok

På idrotten har åk 1-3 tränat beachtennis och lekt banankull. Hela veckan har gått i musikens tecken, härliga stämmor har hörts. Den här veckan har Gåbb skrivit fina julsagor som vi läste upp för barnen på Chang. Vi har hunnit med att bygga färdigt vår stad av papper och gjort söta små julmöss. Ching chok har haft många bollar i luften för att alla ska bli klara med sina individuella planeringar. Vi har även arbetat med en större jämförelse mellan Sverige och Thailand. I Boo har vi också kämpat flitigt med våra individuella planeringar. Vi har haft en bra arbetsro där eleverna tagit ansvar för att bli klara med olika arbetsböcker.

Åk 4-5-6 rum Hua Hin, Surathani och Chiang Mai

I Hua Hin har vi arbetat ända in i kaklet. Vi har arbetat oss igenom tre olika världsreligioner som kommer att redovisas efter lovet. Såklart har vi övat inför skolavslutningen och sett på lite julfilm också. I Surathani och Chiang mai har vi arbetet mycket flitigt för att hinna färdigt med våra individuella planeringar. Vi har också hunnit med olika spännande thaiteman och så har vi sagt: vi ses igen till ganska många av våra vänner, som ska åka tillbaka till skolan i Sverige snart.

Åk 6-9 rum Trang och Bangkok

Denna vecka har varit varit både lugn och hektiskt på samma gång, beroende på vad som har varit kvar att göra för eleverna. Uppgifter har slutförts och skickats in och betyg har utdelas. På idrotten arbetar eleverna vidare med att göra sin egen dans och på torsdagens idrottslektion var det dags för den stora uppvisningen. Det var roligt att se!

 

Tack för en jättefin hösttermin, och vi se igen-pop kan mai!