Skip to content

Veckobrev v. 48-Koh Lanta

Veckobrev v. 48 – Koh Lanta
En fin adventsinformation med Svenska kyrkan fick vi på torsdagens storsamling. och föräldrafikat efter var en härligt kokande stund av prat och skratt. Vi har fantastiska elever på skolan som tillsammans med sina lärare alla bidrar till den härliga stämningen som kännetecknar vardagen på Sanuk. Lärande, gemenskap, glädje och skratt i en härlig kombination. Det är härligt att jobba på Sanuk för såväl elever och lärare som en liten rektor. Glad första advent på er alla.

Vi påminner om att alla som lämnar eller släpper av barn med moppe, tuk tuk eller bil ska åka runt parkeringen och släppa av/stanna och parkera på den andra sidan skolgården. Stanna eller parkera alltså inte på gatan vid Sanukskylten, tack.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Förskola/förskoleklass rum Looma, Chang och Nåck

Denna vecka har vi startat upp våra adventskalendrar, som  fokuserar på skapande, rim och sagans värld. Vi har även gjort ett besök på templet där vi blev välsignade av munkarna. På idrotten hade Nåck stationer där vi fick kämpa på stranden och blev väldigt svettiga och sandiga. Då var det skönt med ett dopp i poolen efteråt. Vi har också haft olika musiksamlingar då vi spelat ukulele.

Åk 1-3 rum Gåbb, Boo och Ching chok

På vår gemensamma idrott var vi i måndags på stranden och övade……Vi hade simträning i onsdags och även om regnet föll över poolen så var det stor entusiasm bland eleverna som simtränade och hoppade pingvinhopp. I Boo har vi i Thaispråk lärt oss namnen på flera frukter. Vi har lyssnat på berättelsen om Siddharta Gautama som för ca 2500 år sedan blev upplyst och Buddha. Eleverna har också gjort bilder till vår julgranskalender.  Eleverna i Gåbb har påbörjat ett arbete i SO där vi läser om hur Sverige ser ut och hur samhället är uppbyggt. Vi har haft teknik och vikt papperspåsar som vi har målat fina julmotiv på. Dessa har vi i vår adventskalender.

Åk 4-5-6 rum Hua Hin, Sura Thani och Chiang Mai

I Surat Thani har eleverna arbetat mycket med geografi och ett område som heter “Geografens testamente”. Flertalet elever har också gjort många uppgifter i matematiken och det är flera elever som har hjälpt varandra att förstå matematik på ett konkret sätt. Vi får inte heller förglömma veckans thaiteman, där eleverna lär sig mycket om Thailands kultur och seder, som bl.a.  yoga, bakning av kakor, batik och smyckestillverkning. I Hua Hin har vi arbetat vidare med geografi och tränat namn på seterra , inför veckans förhör. Eleverna har även färdigställt sina reklambilder, att ha bild är något som vi gillar i Hua Hin. Vi har, med anledning av prästen Eriks besök, pratat tro och vad det innebär och att alla får ha sitt eget sätt att tro. Engelskaläxa till nästa fredag, som vanligt. I Chiang Mai har vi välkomnat nya elever och sagt hejdå till gamla. Vi har pratat om att veckorna går fort men det är ju så när man har roligt. I SO har vi sett programmet “Brottsligt” och sedan diskuterat på vilket sätt brottslighet påverkar oss alla som bor i Sverige. Det ska vi fortsätta med nästa vecka. Thaiteman är också något som eleverna ser fram emot varje vecka och det kulturella inslaget blir något utöver det vanliga tycker eleverna. Trots regnet har eleverna skrattat mycket under idrotten och vi har märkt att vädret glöms bort när eleverna är aktiva.

Åk 6-9 rum Trang och Bangkok
På idrotten har eleverna tränat på rackersport, backhand- och forehandslag bland annat på volley. Alla är väldigt duktiga och har roligt när de utövar strandtennis. Eleverna på Sofia Distans/Global och eleverna som följer hemskolans planering har alla sina sista inlämningsdatum innan jul i tankarna och de arbetar flitigt för att bli klara i tid. Det är roligt att se när eleverna får positiv feedback tillbaka på ett arbete de har kämpat med länge.

Vi önskar er en trevlig helg!