Skip to content

Veckobrev v. 47 – Koh Lanta

Veckobrev v. 47 – Koh Lanta

Tiden går så fort när det är roligt och så är det ju framförallt på Sanuk. Vi säger hejdå och på återseende  till några kompisar och välkomnar några nya varje vecka. En del nya bekantskaper lever vidare på hemmaplan och andra träffas igen på Sanuk vid annat tillfälle. Just att få möjligheten att träffa så många nya människor och knyta nya kontakter är en fantastisk “bieffekt” av att vara Sanukare och något som är ganska unikt för livet på Lanta, om jag får gissa. Nu tar vi fart mot december och allt som hör till med advent och julförberedelser (blir det pepparkaka eller lussebulle i år? Vi får väl se).

Vi påminner om att alla som lämnar eller släpper av barn med moppe, tuk tuk eller bil ska åka runt parkeringen och släppa av/stanna och parkera på den andra sidan skolgården. Stanna eller parkera alltså inte på gatan vid Sanukskylten, tack.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Förskola/förskoleklass rum Looma, Chang och Nåck

Vi startade upp veckan med att skissa upp våra batiktänk. På onsdag kom vår thailändske vän Sam som är batikexpert och visade oss tekniken. Vi skissade upp efter våra ritningar och sedan målade barnen vackra färgsprakande batikmålningar. Det var ett uppskattat thaitema och barnen hade jätteroligt. På stranden lekte vi lekar utifrån aktivitetskort och förskoleklassen utmanades med tabataövningar. Vi har haft gemensamma sångsamlingar ihop inför storsamlingen. Den här veckan började alla elever träna på Luciasångerna. Vi avslutade veckan med poolbad.

Åk 1-3 rum Gåbb, Boo och Ching chok

Den här veckan har vi fortsatt med simträning och styrketräning på idrotten. Vi har lärt oss var den stora lårmuskeln sitter och känt efter hur den arbetar då vi tränar den. Vi i Gåbb har arbetat med vad teknik är och hur den har förändrats genom tiderna. På bilden har vi målat ett eget bokmärke som vi ska plasta in. I Boo har vi i veckan gemensamt arbetat med att räkna på Thaispråk och vi har repeterat veckodagarna. Flera elever har också gjort alfabetsremsor och talremsor. Ett roligt och lärorikt sätt att träna taluppfattning och alfabetet. Vi i Ching chok har arbetat med forntiden och tillsammans har vi blivit experter på det området. Vi har även fördjupat oss i Buddhismen och ritat vår egen Buddha.

Åk 4-5-6 rum Hua Hin, Sura Thani och Chiang Mai

I Hua Hin har vi påbörjar ett roligt romanprojekt för en del elever medan andra skriver uppsatser på egen hand. Vi har även förberett oss för vad som komma skall nästa vecka nämligen fredagens geografiprov. Fyrorna ska nu träna hemma på Sveriges landskap, våra största sjöar, några stora städer, vårt högsta berg och hav. Femmorna ska träna på länder och huvudstäder. De ska känna till någon stor bergskedja och var den ligger, samt våra största hav och sjöar. De har papper med sig att träna på men jag kan rekommendera en sida www. ceterra.com. Där kan man träna på länderna i Europa genom kul spel. I Surat Thani har eleverna visat på stort ansvar för sina studier då de studerar på flitigt. Flera elever i åk 6 har spanska som tillval och det har till viss del inspirerat elever i lägre årskurser som har något roligt att se fram emot kommande år i skolvärlden. Denna vecka har några elever också fokuserat på matematik lite extra och det handlar då både om multiplikation, bråktal och sannolikhetslära. Och en engagerad lärare ställer ju alltid upp och spelar bingo med elever för att förstå detta med sannolikhet!

Åk 6-9 rum Trang och Bangkok
En vanlig vecka som ändå blivit lite ovanlig då Therese och Lina turats om att vara sjuka. Tur vi har Rektor Johannes som hoppat in som vikarie så eleverna har jobbat på som vanligt. På idrotten har vi fortsatt träna racketsport; strandtennis på våran fina idrottsarena “Stranden”. Bla skulle eleverna försöka slå så många slag de kunde till varandra, en grupp klarade 20 tillslag!  Veckans Thaitema var det några av eleverna som åkte på, men Sofia distans- och Globaleleverna stannade på skolan och arbetade den här gången.

 

Vi önskar er en trevlig helg!