Skip to content

Veckobrev v. 43 – Koh Lanta

Veckobrev v. 43 – Koh Lanta

Ännu en rolig, spännande och lärorik vecka på Sanuk har erbjudit roliga lektioner, härliga rastaktiviteter, en uppmärksammad FN-dag och att barn, elever och föräldrar gjort makalöst fina Kratonger till fredagen den 3 november, då Loi Krathong firas i hela Thailand. Vi har också uppmärksammat och hedrat minnet av den framlidne kung Bhumibol Adulyadej, som kremerades på torsdagen, genom att visa vår respekt under torsdagen.

Nästa vecka (v. 44) har vi höstlov och då är skolan stängd.

Vi ses igen på måndag den 6 november,

skolan och förskoleklassen startar som vanligt klockan 08.30  

år Förskoleklass-3 börjar i sina klassrum och år 4-9 börjar i salan.

OBS! förskolan har nya tider och börjar redan 08.20 i Loma respektive Chang

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Förskola/förskoleklass rum Looma och Nåck

Vi startade upp veckan med lekar på stranden. På tisdagen uppmärksammade vi FN-dagen och skapade fredsduvor och pratade om barns rättigheter. Mitt i veckan åkte vi på thaitema till templet i Saladan. I templet blev vi välsignade av en munk sedan gick vi en liten  rundvandring i miljön . Vi lämnade gåvor och fick varsitt armband av munken. I veckan har eleverna lekt över åldersgränserna på rasterna, där stor och liten har mötts i leken och i gemensamma aktiviteter. Vi avslutade veckan med poolbad.

Åk 1-3 rum Gåbb

Under veckan har vi kämpat vidare med järnåldern och lärt oss mer om hur människorna levde då. Vi har också jämfört de olika åldrarna för att se skillnader mellan dom. I matten har vi arbetat med längd och tränat på att mäta med linjal och måttband. Vi har haft religionskunskap och läst om islam. På idrotten lekte vi lekar och dansade.

Åk 4-5-6 rum Hua Hin, Chiang Mai

Vi inledde veckan med en GOTD som handlade om södra korset, en stjärnbild som inte syns i Sverige men på stjärnhimlen på södra jordklotet. Eleverna i Chiang Mai är en helt ny klass som har fått lära känna varandra, startat upp arbetet med sina planeringar och även haft två lektioner med thaispråk där de spelat “memory”, “en ska bort” och “finns i sjön” med djur och thailändska frukter, vilket de tyckte var väldigt roligt. I Hua Hin har vi arbetat vidare med medeltiden och kyrkans betydelse under den här veckan. Idag har vi givit förskolebarnen i Lomaa våra grodor, som vi skapat i lera. Hela grodans livscykel fanns med, så intresserade och duktiga eleverna har varit. Vi kommer avslutningsvis arbeta vidare med våra hus och hur stor betydelse vatten har i våra liv. I matematik ligger fokus på multiplikation och division, hur de hör samman och metoder kring räknesätten. Vi fortsätter med det arbetet även efter lovet. Likaså fortsätter vi att ha läxa i tabellträning till torsdagar.

Åk 6-9 rum Trang och Bangkok

Eleverna har jobbat flitigt för att ligga i fas med planeringarna till höstlovet. En del prov har skrivits och inlämningsuppgifter har skickats in. Slöjdsalen besöks ofta och av många och där syr eleverna pennfodral, tygkassar och kläder. I Trang har vi möblerat om för att få plats med nya klasskompisar efter lovet. På fredagens samling berättade eleverna för de andra om Allhelgonahelgen och Halloween, som en uppföljning på temat informationssökning vi gjorde förra veckan.

Vi önskar er ett trevligt höstlov i paradiset