Skip to content

Veckobrev v. 42 koh Lanta

Veckobrev v. 42 – Koh Lanta

Vi har haft en finfin vecka med härlig gemenskap och fullt fokus på lärande och utveckling, i strålande sol. På nästa veckas storsamling ska vi tillverka kratonger inför högtiden Loy Kratong, som infaller på höstlovet, den 3 november. Så alla föräldrar är extra varmt välkomna att vara på nästa torsdag och lära sig tillverka en egen kratong tillsammans med barnen.

Till kommande bildprojekt på skolan är vi även i behov av veckotidningar. Har ni några ni kan avvara tar vi tacksamt emot dem.Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

 

Förskola/förskoleklass rum Looma och Nåck

I veckan har vi haft besök av åk 4-6 som läst sagor för oss. Barnen blev inspirerade av läsningen och har lärt sig enkla sagor från “Min sagoskatt”. Sedan läste vi sagorna för varandra och barnen tog med sig sagorna hem och läste för syskon, husdjur och föräldrar. En dag städade vi stranden och fick glass på stranden. Vi kände oss som riktiga trash heroes och var stolta över vårt engagemang. Mitt i veckan gick vi till Mr Noi och lärde oss att poja. Vi hittade grodyngel i den stora pölen på skolgården och sedan tittade vi på en film och lärde oss mer om grodans utveckling.

 Åk 1-3 rum Gåbb

Den här veckan har vi fortsatt med vårt arbete om forntiden. Vi har läst och tittat på film om bronsåldern. Eleverna har hjälpts åt att göra en tidslinje över hela forntiden och den sträcker sig från vägg till vägg i klassrummet. I NO har vi lärt oss mer om luft och fotosyntes. Vi har också tagit reda på hur det blir åska. I tisdags hade vi en fantastisk idrotts/simlektion! Eleverna hämtade kort hos mig med olika uppdrag på. Alla presterade max och hade samtidigt väldigt roligt.

 Åk 4-5 rum Hua Hin

Den här veckan startade vi upp med att leta och värdera information och källor.  Spännande att på egen hand försöka finna belägg för det man tror är sant. Femmorna har fortsatt sin resa genom Europa och har studerat olika bergskedjor. Vi fick alla en  liten längtan efter att åka skidor.  Fyrorna har kollat in naturtyper i Sverige och det är inte utan att man tycker att Sverige är fantastiskt också. Efter att ha gjort drillstavar fick vi möjlighet att träna på att göra en  instruerande text. Tanken var att någon som inte varit med skulle kunna göra en egen  “Drillstav” enbart genom att följa instruktionen. I vanlig ordning delade eleverna texterna med varandra och gav varandra återkoppling. Sedan två veckor tillbaka har eleverna arbetat med “Happy dolls” på slöjden. Idag fortsatte vi det arbetet genom att fundera på hur de ska bo och hur man bygger hållbara hus i verkligheten. Hos oss blev det prototyper i papper. Nöjda barn ger nöjd lärare.

 Åk 6-9 rum Trang och Bangkok

I tisdags på idrotten hade vi basket. Då fick vi besök av en förälder som varit basketspelare som hjälpte oss med övningar och tips inom sporten. Det var väldigt roligt och lärorikt och vi tackar Anki som kom och visade oss. Eftersom det i Sverige var “Digitala veckan” denna vecka fick våra elever som läser via Sofia Distans och Global en uppgift på ämnet Informationssökning. Den information de sökte fram på vårt ämne kommer de att under nästa vecka presentera på en samling för de yngre eleverna. Vi upplevde det som att eleverna tyckte att detta var roligt och nyttig. Snart är det höstlov och eleverna planerar sina arbeten med lovet i tankarna. De är flitiga och vill jobba på så att de ligger i fas med sin planering till dess.

 

 

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!