Veckobrev v. 40 – Koh Lanta

Förväntansfulla, vetgiriga och nyfikna barn startade upp veckan med båttur i Mangroveträsket. Vi såg många olika varianter av krabbor och fåglar och en underbar natur med klättrande rötter som täckte stora delar av marken.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj. Till kommande bildprojekt på skolan är vi även i behov av veckotidningar. Har ni några ni kan avvara tar vi tacksamt emot dem.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Förskola/förskoleklass rum Looma

Efter turen till mangrove reflekterade vi tillsammans och ritade minnen från turen. Vi har läst boken om Ha-man och Ge-man som belyser vårt värdegrundsarbete RAR. I skapandet har vi tillverkat och tecknat Loomadelfiner med olika mönster och rörliga delar. Vi har lärt oss nya sånger och konverserat enkla meningar på thai.  På idrotten tog vi  hoppbilder och lekte i poolen. I Sanukrestaurangen  har vi lekt i massor och nu skapas menyer. Barnen har bjudit in sina föräldrar i leken efter hämtning.

Åk 1-3 rum Gåbb

Eleverna har den här veckan arbetat vidare med forntiden. Vi har läst om hur man började odla och blev bofasta under bondestenåldern. På matten har vi lärt oss om tredimensionella geometriska figurer. Vi har gjort de olika figurerna i papper och hängt upp i klassrumsfönstret. I NO har vi diskuterat om vad som händer då en växt eller ett djur dör, nedbrytning och att det är ett kretslopp. Eleverna har haft sin första slöjdlektion och har då börjat väva “Happy dolls”. På idrotten hade vi simträning och barnen har gjort stora framsteg.

Åk 4-5 rum Hua Hin

Den här veckan har vi hunnit med massor av roliga saker. Trots att Mangrovebesöket inte bjöd på några överraskande apor och att vädret enligt vissa var emot oss, var barnen på ett strålande humör  efter veckans Thaitema. Den glada och positiva stämningen har fortsatt prägla vår arbetsvecka. På idrotten hängde klassen med på cirkelträning, som 7-9:orna skapat. Oj vad de kämpade och hade roligt. Nytt för i veckan är att vi har inlett ett arbete i slöjd. Eleverna kommer att skapa speciella dockor sk “Happy dolls”. Dockorna kommer sedan finnas med i vårt arbete i So.

4:orna har börjat reda ut vissa begrepp och skillnader mellan klimat och väder. Vi fortsätter med det arbetet även nästa vecka. Fortsätt träna på multiplikationstabellerna hemma. Det har varit lite trögt med det fram till nu så det vore toppen om barnen fick lite hjälp att komma ihåg tabellträningen hemma.

Åk 6-9 rum Trang och Bangkok

Den här veckans idrottspass med fokus på cirkelträning leddes av åk 7-9 på Sofia Distans. På tisdagens lektion planerade de sitt egna pass och funderade ut vilka övningar som var lämpliga, beroende på vilken kroppsdel de ville träna, och i vilket ordning övningarna skulle  komma. På torsdagen höll de i sitt pass och elever från årskurserna 4-9 hängde på. De höll till på skolgården och i salan och det var en otrolig energi och kämparglädje. Grupperna gjorde en spontan samarbetsövning först i klassrummet och fortsatte sedan på rasten i salan. Det var härligt att se deras initiativ. Vi ser stora framsteg redan efter några veckor med vår multiplikationsträning. Tiden minskar och antalet rätt ökar för varje vecka. Bra kämpat av er!

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!