Skip to content

Veckobrev v. 38-Koh Lanta

Veckobrev v. 38 – Koh Lanta

Veckan har erbjudit mycket regn och lite sol men humöret hos elever och pedagoger på Sanuk har varit på topp som vanligt. Våra nya tak över salorna och matsalen håller tätt och var väl värda att vänta lite på. Leksalan håller också på att få en ny och fin gräsmatta som inbjuder till lek och är ett skönt blickfång på skolgården. Våra morgonsamlingar är både roliga och lärorika och har olika teman som t ex musik, rytm och dans, värdegrundsövningar (RAR), språk, matematik mm och är ett trevligt sätt att starta upp dagen på tillsammans.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj. Till kommande bildprojekt på skolan är vi även i behov av veckotidningar. Har ni några ni kan avvara tar vi tacksamt emot dem.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Åk 1-3

Den här veckan har vi arbetat vidare med kroppen och haft grupparbeten om kroppens sinnen. Därefter redovisade vi för varandra. Vi har läst och sett på film om istiden och pratat om hur man kan se spår efter den. På engelska har vi lärt oss vad olika kläder heter och övat oss på att berätta vilka kläder personer på en bild hade. Vi har jobbat vidare med substantiv och tränat på vad som är verb, adjektiv och substantiv i meningar. På idrotten har vi tränat på längdhopp, bröstsim, ryggsim och lekt banankull. Vi har målat och konstruerat fina nallar och hängt upp i fönstret. Titta när ni går förbi, de vinkar.

Åk 4-5

Den här veckan har vi jobbat vidare med kartan och skillnaden mellan en tematisk och topografisk karta. Vi har börjat titta på “Geografens testamente”, en spännande resa genom Sverige och Europa. Fortsättning följer där.  Fyrorna har kollat in Sveriges landskap och femmorna har sökt efter länder och huvudstäder i Europa. I matten pratar vi sambandet mellan addition och subtraktion och olika metoder att använda  för att lösa stora tal. Nu när läsutmaningen är igång kommer vi avsluta veckan med att träna läsförståelse för en skönlitterär text. Fortsätt träna på multiplikationstabellen hemma. Vi har ett litet multirace varje torsdag.

Åk 6-9 Ny vecka och vi har fått nya klasskamrater.  Förra veckans samlingar som eleverna i åk 6-9 genomförde utvärderades. Eleverna var nöjda med sin insats men hade även kloka tankar kring förändringar och förbättringar till samlingar i framtiden. Ett av våra kärnvärden är den personliga utvecklingen och att planera och genomföra en samling var en utmaning för många. På idrotten har eleverna denna vecka filmat varandra då de hoppade längdhopp, sprang och stötte kula.

Att bli medveten om på vilket sätt en tar sig an en uppgift, att bli bedömd och sedan reflektera över detta och ta med sig feedbacken till nästa uppgift eller nästa arbetsområde är något eleverna arbetar med kontinuerligt.

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!