Skip to content

Veckobrev v. 36-Koh Lanta

Veckobrev v. 36 – Koh Lanta

Vi utvecklar vårt arbete med att bidra till en hållbar närmiljö och ett ännu grönare Lanta genom bland annat att vara med i trash hero och genom egen återvinning av plast, glas och metall/aluminium i skolan. Vi försöker också minska på matsvinnet och förra veckan kastade vi “bara” 1, 15 kg. Totalt har vi nu kastat 3,5 kg mat på tre veckor.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, inom kort kommer också fler bilder på hemsidan.

 Åk 1-3

Den här veckan har vi lärt oss om Nordisk mytologi. Eleverna har lyssnat på och sett på film om skapelseberättelsen och ritat en bild med de olika rikena Asgård, Midgård och Utgård. I matematiken har vi gjort frekvenstabell samt stapeldiagram och tränat på att läsa av  dessa. I svenskan har vi fortsatt vårt arbete med att skriva saga och då tränat på att beskriva personer och saker med hjälp av adjektiv. Nästa vecka ska vi läsa om den bibliska skapelseberättelsen och jämföra med den Nordiska mytologin för att se om vi kan hitta några likheter.

Åk 4-5

Den här veckan har vi fokuserat på att lösa matteproblem. Lite klurigt är det men det är så bra att lyssna hur andra klasskompisar tänker. Efter veckans multiplikationstest kunde vi konstatera att det krävs lite mer träning på tabellerna några veckor framöver. Vi har även kommit igång med geografi och diskuterat skillnaden mellan kultur- och naturlandskap. Den närmaste perioden kommer vi arbeta med kartor över Sverige och Europa. Eftersom vi pratar mycket om ‘’ Hållbar utveckling’’ har vi diskuterat hur man kan tänka kring vad saker och ting består av nämligen Atomer och att ingenting försvinner. Spännande tanke.

 Åk 6-9

Den här veckan fick våra elever i uppgift att planera och hålla i samlingarna för hela skolan nästa vecka. Ett planeringsmöte är avklarat och vi väntar med spänning på vad nästa veckas samlingar kommer att innehålla. Årskurs 6 och 8 har haft en första lektion i textilslöjd där de har jobbat med att svara på frågor inom textilämnet. En hemuppgift inom slöjden blir att hitta tyg till projekten de snart ska komma i gång med.  Årskurs 7 har haft musik tillsammans med Lill där de har övat på att spela ukulele. På idrotten har vi tränat löpningsteknik inför Lantajoggen nästa vecka, övat på olika friidrottsgrenar och simtränat med målen för respektive årskurs i sikte.

 

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!