Skip to content

Veckobrev v.34-Koh Lanta

Veckobrev v. 34 – Koh Lanta

 

Äntligen har skolan börjat igen, som vi har längtat efter att få träffa alla härliga elever och komma igång med skolarbetet och vår fina gemenskap!

Vi håller fortfarande på att fixa till i skolan och göra den och skolgården finare och mer inbjudande och det arbetet kommer att pågå under denna veckan också med takrenoveringar, byte av sand i sandlåda, blomsterarrangemang  mm.

Arbetet med att utveckla vårt arbete med att bidra till en hållbar närmiljö genom bland annat trash hero och återvinning av plast, glas och metall/aluminium. Vill ni lämna textilier till Lanta Animal Welfare har vi en insamlingstunna på skolgården för det.

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska SkolanThailand, inom kort kommer också fler bilder på hemsidan.

 Åk 1-3

Det har varit en vecka full av glädje och energi. Vi har börjat lära känna varandra genom lekar, samarbetsövningar och musik. Den här veckan har vi lärt oss en massa fakta om solen. Eleverna har också fått prova på att spela ukulele och redan lärt sig nya sånger på olika språk.

Åk 4-5

I rum Hua Hin har flitens lampa lyst hela veckan. Vi har hunnit med att påbörja matematiken genom att resonera kring vad som egentligen är matematik. Vidare har vi arbetat med taluppfattning och nu är det riktigt stora tal som gäller. I svenska har vi påbörjat  processkrivning genom att börja arbeta med ‘’Huset’’.  10 kapitel kommer att levereras så småningom. Nösta vecka inleds arbete i Historia och Kemi.

 Åk 6-9

Vi har börjat lära känna varandra och bekantat oss med Sofia Distans och hur det fungerar. Eleverna har planerat upp sitt arbete för första veckan och kommit igång med arbetet. Det är härligt att se när eleverna börjar få ordning på hur allt fungerar och arbetet kan flyta på.

 

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!