Veckobrev v. 21 – Koh Lanta

Tisdagens idrott och föräldrarfotbollsmatchen blev mycket lyckad. SÅ förvånade våra elever blev. Tack alla som ställde upp. Uppskattat av såväl oss pedagoger som elever. Den här veckan har vi förenat nytta med nöje och varit riktiga trash heroes då vi har varit nere på stranden och städat stranden tillsammans. Nästa vecka har vi vår sista veckan för den här terminen. Vi jobbar på in i det sista och avslutar med först vanlig skoldag 08.30-12.30 inklusive lunch på torsdag.

Klockan 12.30 startar vår gemensamma skolavslutningsceremoni med fika efteråt-alla föräldrar är välkomna kl. 12.30. På fredag är alla elever lediga.

Alla skolklasser har nu Idrott på tisdagar och torsdagar efter samlingen, kom ombytt och ta med vanliga kläder att byta om till efter idrotten

Förskola rum Looma

I veckan har vi avslutat thaitemaboken och gjort olika elefantmandalas och familjeporträtt. Vi har ställt ut våra rörliga fiskar till tekninprojektet som avslutades i tisdags. I onsdags hade vi musik med en elev från åttonde klass då vi sjöng till piano- och ukulelekomp. Vi har haft miljövård och städat, sorterat och rensat böcker. Vi har badat vid flera tillfällen och även plockat skräp på stranden. En fantastisk match då vi mötte föräldrarna i fotboll på stranden och vi vann. Flera barn har inspirerat varandra i Salan på rasten och tillverkat egna spel med spelkoner och spelkort.

Åk 1-3 rum Gåbb

Den här veckan har vi repeterat NO – blandningar och lösningar. Vi gjorde egen vätskeersättning efter recept då vi samtidigt tränade på liter, deciliter, matsked och tesked. Vi har fortsatt vårt arbete med kända barnboksförfattare, då vi läst och tittat på film för att sedan ha skrivit och ritat om dom.

I slutet av veckan har vi badat i skolpoolen tillsammans med Hua Hin och det var mycket uppskattat av barnen. Vi tackar er föräldrar för en god fotbollsmatch!

Åk 4-5 rum Hua Hin

Åk 6-9 rum Bangkok och Trang

Eleverna på Sofia Distans och våran Globalelev blir färdiga allt eftersom med sina arbeten. Sista inlämningsdatum för att arbeten ska hinna bedömas och betygsättas har inte varit ännu. Betygen på SD sätts inte förrän den 4 juni, så även om den 27 maj är satt som ett sista datum för inlämning så finns chans att lämna in arbeten så länge vi går i skolan här på SANUK. Skolan pågår som vanligt fram till och med torsdag 31 maj, de elever som är helt klara med skolarbetet lyssnar på varandras fina avskedstal, läser böcker, skriver faktatexter till Thaiböckerna m.m.Alla  är en viktig del av gemenskapen och visar respekt för alla andra som fortsätter jobba med ordinarie skoluppgifter.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar alla en trevlig helg och vi ses igen på måndag 🙂