Veckobrev v. 20 – Koh Lanta

Vilken härlig vecka vi haft med en magisk tur till djungeln i tisdags med trekking, besök i den gamla tigergrottan där fladdermössen är det största vilddjuret idag (tack och lov). Efter grottan gick vi till vattenfallet där vi badade och fikade. I torsdags var det 17 maj  och Norges nationaldag, vilket firades med pompa och ståt.

Kommande vecka håller vi tummarna för att det fina vädret håller i sig även om vi ibland nästan smälter bort i solen. Kom ihåg att dricka mycket hela dagarna. Det är lätt att glömma bort.

Alla skolklasser har nu Idrott på tisdagar och torsdagar efter samlingen, kom ombytt och ta med vanliga kläder att byta om till efter idrotten

Förskola rum Looma

En fantastisk upplevelse med djungelvandring, besök i grottan och bad vid vattenfallet gav oss massor med energi. Vi har fortsatt med teknikprojektet och byggt maneter, rörliga fiskar, fjärilar och klippdockor. Varit och badat i poolen vid flera tillfällen och lekt på stranden. Avslutat med thaispråk och aktivitet med vår mattetärning med spännande klurigheter.

Åk 1-3 rum

Den här veckan har vi kastat oss över den grekiska mytologin. Vi har läst om “Bråket om guldäpplet” och sett en film om det trojanska kriget. Vi har diskuterat begreppen “gott” och “ont” efter att ha sett små snuttar från bland annat “Lejonkungen”. I matematiken har vi arbetat med problemlösning och tagit oss an ett problem om dagen. Veckan avslutades med poolhäng då eleverna lekte i vattnet och hade kul.

Åk 4-5 rum Hua Hin

Veckorna går i ett rasande tempo nu och vi jobbar för att hinna med det vi påbörjat. Vårt projekt med Teknikbygget är så gott som färdigt. Vi ser fram emot att visa upp det för er därhemma. Vi har även fortsatt att arbeta vidare på våra gipsmasker, som vi påbörjade förra veckan. Nu formas och färglägger vi maskerna för fullt. Torsdagen inleddes ju med fint 17 maj firande och samtal om vår egen blomsterkung Carl Von Linne.

Åk 6-9 rum Bangkok och Trang

Fortsatt arbete med stor spridning på ämnen, sista rycket innan terminens slut. Symaskinen används flitigt liksom virknålar, garner, färger och penslar. Härligt att se kreativiteten som flödar. Denna kreativitet använder vi oss också av i de olika skrivarbeterna som eleverna gör. Att återberätta texter med egna ord, att förklara komplexa företeelser såsom världens klimat eller syrors påverkan på metaller! Vi fortsätter även, i samband med några samlingar, agera handledare åt de yngre eleverna i deras teknikprojekt! På idrotten har vi utmanat eleverna att orientera i något relativt okänd terräng. Att tolka en karta, rikta den och hitta s.k. ledstänger utifrån en bild och muntliga instruktioner. Alla elever hittade någon kontroll, några gick och några sprang. Några elever kan utmana sig själva mera vid nästa tillfälle.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar alla en trevlig helg och vi ses igen på måndag 🙂