Skip to content

Veckobrev v. 19 – Koh Lanta

Veckobrev v. 19 – Koh Lanta

Vi har fortsatt väldigt fint väder och njuter av stranden, där vi bland annat har orienterat tillsammans. Teknikprojektet är i full gång och alla är med på olika vis, den här veckan har t ex förskolebarnen konstruerat fiskar med rörliga delar och högstadieeleverna har agerat handledare för de yngre. Vi ser fram emot utställningen som kommer lite längre fram.

Alla skolklasser har nu Idrott på tisdagar och torsdagar efter samlingen, kom ombytt och ta med vanliga kläder att byta om till efter idrotten

Förskola rum Looma

Vi startade upp veckan med kojbygge. I kojan har vi lekt olika roll-lekar och byggt egna fiskespön för fisketurer. Vi har skapat rörliga fiskar på olika sätt. Spelat ukulele och haft musiksamling i olika omgångar. Vi har också målat självporträtt och familjemålningar. På torsdagen hade vi strandlek och bad i poolen. Vi avslutade veckan med thaispråk då vi gjorde en räknelek.

Åk 1-3 rum

Den här veckan har eleverna gjort sitt sista experiment inom området luft. Vi har läst och redovisat om fotosyntesen. I SO har vi arbetat med kartan, väderstrecken och lärt oss mer om orientering. På idrotten har vi sedan lärt oss sätta ut en bana och även att följa en karta för att hitta utlagda frågor.

Vi har övat på att skriva berättelser och eleverna har använt sig av kompis-rättning. När de är färdiga läser de upp sin berättelse för klassen.

Åk 4-5 rum Hua Hin  

Den här veckan har vi fokuserat mycket på vårt temaarbete i Teknik. Ideerna sprudlar och det är fullt fokus på jobb. Vi ser fram emot utställningen. som kommer. Vi har påbörjat arbete i Ekonomi. Så  roligt att diskutera varför vi betalar skatt, hur vi värderar olika saker i vårt liv samt hur olika det ser ut runt i världen när det gäller fattigdom. Vi har fortsatt träna på texters olika särdrag. Den här veckan har vi analyserat ett reportage samt en insändare.

Åk 6-9 rum Bangkok och Trang

Denna vecka har vi haft orientering på schemat. Vi övade först på stranden – att bygga en bana och sedan röra sig mellan de olika markeringarna, eleverna fick “passa kartan” och hela tiden titta vart de var på kartan. Sedan gick vi vidare till att lokalisera och hitta bland kända byggnader mellan husen runt omkring Southern Lanta. Vi  tränade även karttecken då kontrollerna var en tipsrunda.

I övrigt jobbar och utvecklas eleverna in i det sista med alla övriga ämnen. Härligt att se ivern hos alla att hinna med så mycket som möjligt!

 

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar alla en trevlig helg och vi ses igen på måndag 🙂