Skip to content

Veckobrev v. 18 – Koh Lanta

Veckobrev v. 18 – Koh Lanta

Spännande dagar har vi haft i veckan då vi träffat våra besökande från organisationen COFT. Roliga och givande dagar på stranden med gemensamma aktiviteter med möten och minnen. Det var riktigt fint att sitta tillsammans hela skolan och sammanfatta allt i en gemensam text, som självklart ska sättas in i thaiböckerna. Tack till alla skolfamiljer som har bidragit på olika vis med kläder och på vår insamlingsdag v. 9.

Alla skolklasser har nu Idrott på tisdagar och torsdagar efter samlingen, kom ombytt och ta med vanliga kläder att byta om till efter idrotten

Förskola rum Looma

Vi har fortsatt med olika typer av mandalas då vi tecknat och fokuserat på symmetrin, formerna och färgerna. Vi har haft musik och jammat ukulele ihop och lekt kattfamilj som utvecklats till en djurmottagning där fler veterinärer arbetar. Vi har varit iväg och badat och lekt i vatten. Vi har även använt vår språk- och mattetärning då vi utmanats att rita former, para ihop olika mönster, satt ihop enkla meningar till en bild och byggt geometriska former.

Åk 1-3 rum

I Gåbb har vi arbetat med NO-luft. Vi har läst, sett film, diskuterat fram en gemensam tankekarta och gjort några små experiment. Vi har också arbetat vidare i svenskan med läsförståelse och veckans ord. I matten har vi arbetat med mönster, talmönster.

Åk 4-5 rum Hua Hin  

 Kanske har ni hör från barnen, att det pågår ett gemensam projekt som ska  resultera i en lekpark/djurpark. Med anledning av det har vi i Hua Hin arbetat med elektricitet och samtalat om var vi får vår energi. Vi har även satt igång med ett arbete kring Ekonomi. Flitens lampa lyser som vanligt i klassrummet Hua Hin.

Åk 6-9 rum Bangkok och Trang

Veckan har kretsat mycket kring COTF besök hos oss under måndagen och tisdagen. Eleverna har lekt och försökt sig på att prata thai och engelska. För några av eleverna i Bangkok och Trang blev det återträffar då det var elever som kom som varit här förut. För andra blev det nya möten. Härligt att se storsamlingen på torsdagen då våra elever fick fortsätta träna på värdskap, att bjuda sina föräldrar på fika, ge dem fikabröd först och diska kopparna efteråt!

Annars har det varit en vanlig vecka med massor av arbeten. Fullt fokus på att terminen inte har många veckor kvar...

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se