Skip to content

Veckobrev v. 13 – Koh Lanta

 

Veckobrev v. 13 – Koh Lanta

Många kära vänner, skolkamrater, elever, lärare och kollegor har åkt hem för den här gången och vi är glada att ha fått chansen att lära känna dem samtidigt som vi vet att vi kommer att sakna alla. Så är det på Sanuk, vi möts och vi skiljs och så möts vi igen. Det brukar kännas bättre när vi tänker på hur många olika människor vi lär känna här på Sanuk, som vi kanske aldrig skulle haft chansen att träffa i annat fall och många av de nya vännerna kommer vi att hålla kontakten med eller träffa på nytt, i Sverige eller här i Thailand när en ny säsong kommer. Vi som är kvar har en härlig period att se fram emot när Lanta tar på sig “lågsäsongsdräkten”, tempot sjunker ännu mer och det blir ännu fler tillfällen att umgås med familjen och de som är kvar på ön. Det är bara att fortsätta njuta av Koh Lanta nu när det blir “same, same, but different”.

Nu tar vi en veckas påsklov och vi ses igen på måndag den 9 april 08.30.

Förskola och förskoleklass rum Looma, Chang och Nåck

Denna veckan har vi varit på lekplatsen i Old Town som Thaitema. Vi åkte i två grupper och hade väldigt roligt. Looma och Chang har haft Storsamling där vi gick tipspromenad och lärde oss om vardagen i förskolan. Vi har också sjungit och spelat ukulele. Det har sprudlat av lek på gården i veckan. Vi avslutade veckan med ett gemensam poolparty/disco-oj så kul vi har haft!.

Från och med måndag den 9 april börjar förskolan Loma klockan 08.30 och slutar 14.00, precis som skolan.

Åk 1-3 rum Gåbb, Boo och Ching Chok

På idrotten har vi haft olika boll- samt samarbetsövningar. Vi har haft stafett och tränat koordination. Gåbb har lärt sig mer om Sveriges vårblommor. Vi har läst, sett film och målat blommor. I svenskan har vi övat på Tj-ljudet samt lärt oss vilka vokaler som är hårda och mjuka. På bilden har vi målat fina påskkort med en teknisk detalj. I Boo har vi i svenska tränat på stavning och speciellt dubbelteckning. I matematik har vi övat på subtraktion och multiplikation med magiska hatten och våra snottror. Ching Chok har jobbat hårt med kristendom och varför vi firar påsk. Det är viktigt att veta skillnaden mellan religion och tradition. Vi har även undersökt våra hav och vad vi kan göra för att minska skräpet i havet. Varför har det blivit så här skräpigt?

Åk 3-4-5-6 rum Hua Hin och Chiang Mai

Hua Hin:

Den här veckan har vi fått kompisar från en annan klass till oss och vi är så glada över det. Några elever har planterat en stjärna från en mandarin och vi följer med spänning utvecklingen. Vi har även fortsatt jobba med kroppen och hur mat samt sömn påverkar vår kropp. Tack vare att Göran kom och berättade om vatten fick vi anledning att repetera vattnets kretslopp.

Chiang Mai:

Veckan har framförallt handlat om argumenterande texter. Elever har förberett debatter och utmanat varandra med argument och motargument. Detta ledde till diskussioner kring hur politiker arbetar, lobbying, samarbete och överenskommelser. Givetvis har vattentemat som pågick i salan även smugit in sig i klassrummet där vi diskuterat vattenresurser på jorden. Veckans laboration har varit kemiförsök där eleven undersöker fem olika pulver på olika sätt för att ta reda på vilka dessa pulver kan vara. Kul allt labba!

Åk 6-9 rum Trang och Bangkok

På tisdagens idrottslektion övades frisbee och balans. En kan tro att det bara är att kasta frisbeen, men det finns en viss teknik bakom som gör det lättare att styra riktningen. Elever från en skola i Trang besökte oss under onsdagen och torsdagen.  Vi har haft speeddating, de har varit med på storsamlingen, vi har spelat seprak takraw (thaifotboll) och haft både engelsk- och thailektioner. Det hela avslutades med sånger på både thailändska och svenska och gåvor mellan skolorna utbyttes. Det var väldigt roligt att lära känna dem och få en inblick i deras vardag. Nu ser vi fram emot att få göra ett besök på deras skola i maj.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det. Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker i plastlådan utanför Chang, vi sorterar och skänker allt i maj.  Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

 

En riktigt Glad Påsk önskar vi till alla!