Skip to content

Veckobrev 7 – Koh Lanta

Veckobrev v. 7 – Koh Lanta

På torsdagen den 2 mars 12.30-15.00 (vecka 9) kommer vi att ha en stor och festlig insamlingsdag till förmån för Children of the forest. Då kommer vi att behöva hjälp från er föräldrar med att baka eller köpa in fikabröd och också med att stå och sälja fika. Anmäl ert intresse till Ann Tollqvist så snart som möjligt. Vill ni skänka kläder, leksaker eller hygienartiklar till organisationen tar vi tacksamt emot det och lämnar sedan allt vi har samlat in under läsåret till de barn och lärare som kommer på besök till oss i början av maj.  I länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Vi vill påminna om att det är viktigt att barnen stannar hemma om de är hängiga, har feber, mår illa eller har något annat. Det är både roligt och jobbigt att vara i skolan och man orkar inte med en skoldag om man är “lite” sjuk. För att undvika onödig smittspridning mellan barnen och mellan barn och personal är det också extra viktigt att vara noga med att tvätta händerna, hålla naglarna kortklippta och alltså att stanna hemma vid sjukdom.

Nästa vecka är det sportlov för alla longstayelever- och lärare, men alla andra jobbar på som vanligt 🙂

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Barnklubben

Vi har uppmärksammat alla hjärtansdag och gjort fina kort och teckningar till dom som vi tycker om, vi pratar också om hur man är en bra kompis. Denna vecka har vi även haft massagesagor där barnen fått massera varandra och sina föräldrar.

Förskolan och Förskoleklassen

På alla hjärtans dag pratade vi om att vara en bra kompis. Alla barnen fick säga vad som gjorde de till en bra kompis och sedan skriva det på sin “pappershand” som vi sedan satte upp på ett stort gemensamt hjärta. Denna vecka har barnen även  fått göra knytbatik med konstnären Sam som kom till skolan. Fantastiska skapelser blev det!!! Rörelsen denna vecka hade vi tillsammans allihop och vi gjorde mini-röris, som Friskis o Svettis,  men för barn. Förskoleklassen har varit hos mr Nui och pojat.

Åk 1-2

I måndags hade vi förmånen att få ha cirkusskola på idrotten. Så jättekul med 40 elever som byggde olika pyramider, vilket samarbete! Det är imponerande att se alla elever arbeta så självständigt med sina arbetsscheman på lektionerna. I onsdag pratade vi om att ha drömmar, visioner i sitt liv. Fråga gärna era barn om deras drömmar, vad de vill göra…På storsamlingen visade barnen upp dansen “Oh Susanna”, så dansanta de är!

Åk 2-3

Vi har kört gasen i botten även den här veckan. Vi har fortsatt arbetet med att få tag på den som har stulit hunden Piffy och nu är mysteriet löst. Barnen i huset hade stulit hundarna för att få mer tid med sina föräldrar. Efter att Pigge berättat om sina drömmar blev vi sugna på att ta reda på hur man gör för att gå på toaletten i rymden. Vi har därför frossat i program på UR där vi kunde följa bla Christer Fuglesang och hans tid innan och i rymden. I Krabi har arbetet fortsatt med bronsåldern denna vecka. Vi har även arbetat vidare med olika läsförståelsestrategier och fortsatt arbeta med de individuella planeringarna.

Åk 4-5

Under veckan har en del elever fått träffa Klong Daos Imam och samtalat om Islam. Därefter fick vi titta på en bönestund som pågick inne i moskén. Barnen ställde frågor som vilken favoriträtt Imamen hade,  vad som gäller vid giftermål, och hur länge en bön pågår. Många intressanta frågor blev det. Vi har också fortsatt att prata om Hans Roslings sätt att förklara världen med sitt diagram. Vi har målat och samtalat om våra drömmar efter inspiration av Pigge Werkelins föreläsning i onsdags. Det är också full fart med elevernas individuella planeringar.

Åk 6-9

Ett par av eleverna har klarat av de första nationella proven i Svenska för årskurs 6 och vi håller på att träna inför resterande prov i engelska och matematik. Vi har arbetat med RAR och haft långa och djupa diskussioner kring tacksamhet och drömmar. Även vad det innebär att ha en “Bucketlist” och vad det skulle kunna stå på den listan.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!