Veckobrev 50– Koh Lanta

Vilken kreativ och härlig vecka vi haft här på Koh Lanta! Åk 4-9 har varit på besök på Arunas farm, några i åk 1-3 har varit på och lärt sig “pojja”. Vi har haft ett mycket fint och stämningsfullt Luciatåg, samt julpysslat tillsammans, alla elever på hela skolan. Det finns flera bilder på detta på vår hemsida: www.svenskaskolanthailand.se

Julavslutning höstterminen 2016

Höstterminen här på Lanta kommer att avslutas på torsdag kväll den 22 december. Den dagen har vi först vanlig skoldag fram till klockan 14.00, sedan går alla hem en stund för att komma tillbaka till skolan för en gemensam avslutning klockan 18.00. Kanske kommer vi få se eller höra några elever uppträda? Efter avslutningen i skolan går vi tillsammans till Indianen där ytterligare uppträdanden kanske tar vid….

fredagen den 23 december är barn och elever lediga och jullovet kan börja 🙂

Vi har ingen storsamling eller föräldrafika på torsdag den 22 december.

Skolan startar igen på onsdag den 11 januari med uppropsdag.

Förskolan börjar 08.20

Skolan börjar 08.30

Förskoleklass börjar 08.30 i poolhuset

Uppropsdagen är slut ca 10.00, då utvecklingssamtal och inskrivningssamtal tar vid.

Från och med torsdagen den 12 januari har vi hela skoldagar som vanligt.

Förskolan

Förskolans adventskalender har fortsatt med bl.a experiment- lotusblomman och att sticka en träpinne genom en uppblåst ballong.  Vi har letat efter formerna kvadrat, cirkel och triangel. Det har pysslats mycket bl.a sykort med de thailändska frukterna. I slutet av veckan åkte Chang på utflykt till lekplatsen i Old Town. Lomaa kommer åka nästa vecka.

Förskoleklassen

I veckan har vi fortsatt att arbeta med dagens bokstav och vi har också pratat om varför vi firar Lucia. Under veckan har vi arbetat lite extra med hur en bra vän ska vara och vi har gjort olika samarbetsövningar som att lägga pussel tillsammans och gjort knuten

Åk 1-2

Vi i Gob och Boo har haft stationsträning på stranden och vattenjympa i poolen. Vi har pratat om några religioners likheter och olikheter. Fortsatt färdighetsträning inom matte och svenska. Boo lyssnar på radions julkalender Lyckoborgen.

Åk 2-3

I rum Hua Hin har vi pratat om traditioner och varför vi gör vissa saker när det är jul. Vi har även pratat om hur folk trodde på tomtar förr i tiden (sorry föräldrar 😉 och tittat på “Trolltyg i Tomteskogen” på SLI. Veckans område i retoriken har varit hur man pratar inför grupp. Vi har även fortsatt att arbeta med En läsande klass och stafettläser just nu Den magiska kappan-mycket spännande! Vi beundrar barnens arbetsglöd så här den näst sista veckan i skolan, vilka fantastiska barn! I rum Krabi har vi pratat om historien bakom varför vi firar lucia. Vi har även börjat träna inför julavslutningen nästa vecka. Flera av eleverna arbetar med multiplikation i sina planeringar, så denna vecka har vi även gemensamt övat detta på lekfulla sätt.

Åk 4-5

Vi har gjort så många roliga saker i veckan.  Eleverna har fått tillverka sina egna badbomber i olika färger, hoppas ni har fått se dem hemma och om de funkar. Detta är en uppgift i kemi, där vi också tränar på att skriva vetenskaplig rapport med hypotes och slutsats. Flera elever har också att spela så mycket schack som möjligt i sina planeringar, så i veckan har flera elever fått spela och mött varandra, och alla har tyckt att det har varit jättekul. Vi har också simmat lång sträcka i bröstsim och ryggsim under idrottslektionen, flera elever har gått mycket framåt i sin teknik efter flitigt tränande under terminen, de längddyker också låååångt! Vi övar även på grunderna i bugg och vi har tagit oss en “svängom” i dansen Jenka .

Åk 6-9

Den här veckan var deadline för betygen, så nu väntar eleverna på att få alla sina arbeten bedömda. Det var mycket som skulle färdigställas in i det sista.
På idrotten har vi den här veckan avslutat vårt tema bugg och på lektionen i torsdags körde vi ett riktigt jobbigt och svettigt pass tabata med Johannes, som nu har tagit över den ena 6-9:an efter Linda.

Vi önskar er en trevlig helg

pop kan mai wan djan!