Skip to content

Veckobrev 49 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 49– Koh Lanta

Tack till alla som var med och bidrog till att massagesagan blev en sådan toppenstart på dagen! Under veckan som varit har vi haft flera spännande och roliga Taiteman. Vi har varit i templet på munkceremoni, besökt Arunas ekofarm, deltagit i Yogaklass och vikt handdukar som olika djur. Gå gärna in och titta på vår hemsida på flera bilder från dessa äventyr:

Lucia

tisdag den 13 december kommer storsamlingen bli att fira Lucia på skolgården klockan  08.30, sedan har vi föräldrafika. Vi har ingen storsamling på torsdagen den 15/12.

Julavslutning höstterminen 2016

Höstterminen här på Lanta kommer att avslutas på torsdag kväll den 22 december. Den dagen har vi först vanlig skoldag fram till klockan 14.00, sedan går alla hem en stund för att komma tillbaka till skolan för en gemensam avslutning klockan 18.00. Kanske kommer vi få se eller höra några elever uppträda? Efter avslutningen i skolan går vi tillsammans till Indianen där ytterligare uppträdanden kanske tar vid….På fredagen den 23 december är barn och elever lediga och jullovet kan börja 🙂

Skolan startar igen på onsdag den 11 januari med uppropsdag. Förskolan börjar 08.20 och skolan samt förskoleklass börjar 08.30, precis som nu. Uppropsdagen är slut 10.00, då utvecklingssamtal och inskrivningssamtal tar vid.

Från och med torsdagen den 12 januari har vi hela skoldagar som vanligt.

Förskolan

Båda förskolegrupperna Chang och Lomaa har en julkalender där barnen får möta olika uppdrag/aktiviteter. Denna vecka har det varit att mäta med ett metersnöre, experiment på stranden, ramsor (doppa tårna i vatten) och lekar så som namnstjärnan och pomperipossa. Vi har hunnit med att besöka templet och blivit välsignade av munka Torsdagen avslutades med en storsamling där barnen sjöng olika sånger för föräldrar.

Förskoleklassen

Eleverna har önskat att börja arbeta med bokstäver. Så denna vecka har vi börjar med dagens bokstav. Vi har pratat om hur den låter och vilka ord som börjar på bokstaven. Sedan har de jobbat med bokstaven och övat på att skriva den. Veckans Taitema var ett besökt i templet, där blev eleverna välsignade av en munk.

Åk 1

Ja, nu tränas det för fullt på Lucia-och julsånger. Vi börjar förstå att jullovet närmar sig så därför gjorde vi lite julfint i klassrummet. Men än har vi några veckor  kvar med högläsning och tabellträning. Vårt Taitema den här veckan var yoga på Oasis och pojträning på stranden, det var varmt! Idag avslutade vi vårt slöjdtema, barnen fick med sig sina fina sprattelgubbar hem.

Åk 2-3

Den här veckan har vi varvat julkalenderlyssnande och bollskapande med vanligt skolarbete. Vi lyssnar varje dag på Sveriges radios kalender och tycker den är toppen. Bollarna dvs huvuden till barnens handvirkade dockor har vi arbetat intensivt med för att hinna bli klara innan lovet. För övrigt har vi haft en vecka innehållande matteproblem. På engelskan har vi kollat hur barn lever i andra engelsktalande länder, som Usa och Storbritanien. Vi har även fortsatt vårt arbete med retorik och den här veckan har vi pratat om att stå upp och prata inför andra. Vattnets kretslopp fick avsluta vårt arbete om ämnet vatten.

Åk 4-5

Era barn har planerat och genomfört flera samarbetsövningar för skolans samtliga elever i form av en morgonsamling. De har haft kluringar, bingospel och limbo som exempel. I den här uppgiften får de träna på att leda en grupp, ge instruktioner och se till att alla känner sig delaktiga. Ni har jätteduktiga och engagerade barn! Det blev så lyckat!

I 4-5:an har vi bland annat också fortsatt vårt arbete kring vikingatiden. Vi har pratat om vad som var så speciellt för tidsepoken och konstaterat att deras plundrinsgtåg och handelsfärder bidrog mycket till den fortsatta utvecklingen. Många elever tycker det är spännande med berättelser från den nordiska mytologin, detta har också lett oss vidare till vikingarnas möte med kristendomen. Detta arbete fortsätter kommande veckor.

I NO fortsätter eleverna med att träna på att skriva labbrapporter, vi förbereder just nu också ett kommande kemiförsök som du kanske får ta del av i hemmet snart….

Åk 6-9

Oj, oj, oj vad eleverna har kämpat den här veckan. Deadline för arbeten och prov som ska in för bedömning innan betygen sätts närmar sig med stormsteg. Den här veckan har eleverna gjort prov i matte, historia, engelska, musik, spanska och fysik. Dessutom har flera stora arbeten lämnats in i slöjd, musik, bild, geografi och svenska.
På idrotten stod bugg på schemat den här veckan. Det var ett gäng engagerade elever som tränade steg och turer i torsdags.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!