Skip to content

Veckobrev 48 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 48– Koh Lanta

Lucia

tisdag den 13 december 08.30 har vi storsamling med luciafirande och föräldrafika, men ingen storsamling eller föräldrafika på torsdagen den veckan.

Julavslutning höstterminen 2016

Höstterminen här på Lanta kommer att avslutas på torsdag kväll den 22 december. Den dagen har vi först vanlig skoldag fram till klockan 14.00, sedan går alla hem en stund för att komma tillbaka till skolan för en gemensam avslutning klockan 18.00. Kanske kommer vi få se eller höra några elever uppträda? Efter avslutningen i skolan går vi tillsammans till Indianen där ytterligare uppträdanden kanske tar vid….På fredagen den 23 december är barn och elever lediga och jullovet kan börja 🙂

Skolan startar igen på onsdag den 11 januari med uppropsdag. Förskolan börjar 08.20 och skolan samt förskoleklass börjar 08.30, precis som nu. Uppropsdagen är slut 10.00, då utvecklingssamtal och inskrivningssamtal tar vid. Från och med torsdagen den 12 januari har vi hela skoldagar som vanligt.

Förskolan

Förskolans 5-åringar har varit på stranden  hos mr Nui och tränat pojor och det fortsätter att träna för fullt på skolgården nu. Temat  denna vecka har varit frukter vi och har smakat på både drakfrukt, mango, rambutan och mangosteen. De äldre barnen på Lomaa besökte i onsdags Animal Welfare där de fick se gulliga hundar och katter. Vi fortsätter óckså att spela mycket språkljudsspel.

Förskoleklassen

Precis som förskolan har förskoleklassen varit på stranden och tränat pojor med mr Nui och besökt djuren på Lanta  Animal Welfare. Varje dag har en speciell färg i Thailand och denna vecka har vi uppmärksammat detta lite extra och gjort armband i dagens färg.  Nu är det december och det uppmärksammar vi på Nåck med packet med  gåtor i. Varje dag får vi en ny gåta, något eleverna tycker är väldigt spännande.

Åk 1-2

Idrottslektioner på stranden är så underbart. Det gäller att minnas det för er som ska återvända till vintern hemma i Sverige. Vi har börjat träna lite smått på advents- och julsånger. Några var med och sjöng i kören på storsamlingen. I slöjden har vi börjat göra garnbollar och nästa vecka blir det montering av vår “sprattelgubbe”. Ettorna fortsätter gnugga addition-och subtraktionstabeller inom talområdet 0-20. Tvåorna jobbar med multiplikation. I svenskan skriver många av eleverna sagor som några kanske vill läsa upp för förskolebarnen.

Åk 2-3

Den här veckan har vi arbetat med begreppen area och omkrets. Barnen har genom praktiskt arbete funderat ut skillnaden mellan dessa två genom att skapa olika geometriska objekt av några meter garn. Den största utmaningen var att forma objekten tillsammans och fundera ut vilket geometrisk objekt som har största möjliga area. Behöver jag säga att de tillsammans lyckades? I svenskan skriver vi för fullt på våra texter, som ska resultera i egna böcker med bilder, som förstärker texten. Vi har även börjat arbeta med retorik, muntlig framställning, i olika former. Den här veckan har vi fokuserat på kroppsspråket betydelse. Å hörni, var på er vakt! Snart kommer de att kunna argumentera och förhandla upp veckopengen utan att ni har något alls att sätta emot…;) Slutligen, TACK för alla fantastiska intervjuer jag fått mailat till mig!!

Åk 4-5

I veckan har vi fortsatt våra arbeten med bland annat kemiförsök, textilslöjd, vikingatiden och crawlteknik. Era barn är verkligen vetgiriga och vill lära sig så mycket som möjligt. De ställer frågor som breddar och fördjupar diskussioner. Flera av eleverna börjar nu få till en crawlteknik som tar dem ett par längder fram. Så roligt att se! Eleverna har också väldigt roligt tillsammans och umgås mycket över gruppgränserna. Under veckan fick vi besök av Caroline Engvall, som berättade om sitt arbete kring vett på nätet. Vi fortsätter att jobba med samarbete och respekt mot andra och sig själv framöver.

Åk 6-9

Den här veckan har flera av eleverna jobbat med slöjd. Både trä och metall och textilslöjd. Det är inte alltid lätt att jobba med de praktiska ämnena, som exempelvis slöjd när man inte har alla verktyg och all utrustning man är van vid från skolan i Sverige. Men vi löser det och eleverna har gjort ett toppenbra arbete. Eleverna har bland annat jobbat med återbruk i form av att sy en väska av en sarong, klädsömnad, gjort olika förvaringslösningar och en elev har slutfört sitt arbete med att göra en slev.
I de teoretiska ämnena har det bland annat jobbats med klimat, första världskriget och buddhismen.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!