Skip to content

Veckobrev 46 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 46– Koh Lanta

Tack för fantastisk aktivitet i förberedelserna för Loy Kratong i måndags. Hoppas de sedan kunde flyta iväg på vattnet under kvällen. Nu väntar ett års good luck och framgång för oss alla! Under veckan har åk 6-9 haft besök av författaren Caroline Engwall, som pratade om risker på nätet. Om ni föräldrar vill får ni gärna ta del av Rädda barnens handboken Nätsmart, som riktar sig både till föräldrar och till andra vuxna som i sitt arbete kommer i kontakt med barn, den finns att få tag på här: https://www.raddabarnen.se/vad-vi-gor/barn-utsatta-for-sexuella-overgrepp/natsmart-handbok/ Under kommande veckor kommer även åk 2-5 att arbeta med risker på nätet, anpassat efter deras ålder.

Förskolan

I tisdags körde vi miniröris där vi bland annat gjorde sjasa hunden och skruven. Som vanligt avslutades det men en skön avslappning. Onsdag spenderade vi på stranden och lekte “gammelgäddan” och spelade fotboll. Vi passar även på att leka på varandras avdelningar, vilket är uppskattat.

Förskoleklassen

Denna vecka har det blivit en hel del pyssel. Vi har gjort pärlormar efter en riktning och arbetat vidare med våra garnbollar och fingervisningar. Vi har jobbat lite extra med att klappa staveler. På tisdag ska vi till Oasis på Yoga på vårt thaitema.

Åk 1-2

Vi kör idrott på stranden varje måndag och simträning på onsdagar. I måndags hade vi gympa med rörelse till musik och alla hängde på fantastiskt bra. Därefter jobbade vi med en rörelsebana. I onsdags kämpade alla med simning, simning, simning och därefter lekar och skoj. I klassrummet arbetar alla hårt med svenska, matte, engelska, SO RAR och näst vecka börjar vi med Thai. Vi har också börjat pärla en orm. Uppdrag: Plocka tio snäckor att ta med till skolan på måndag.

Åk 2-3

Den här veckan har vi tränat på att skriva olika typer av texter. När vi skrev om Loy Kratong tränade vi på att göra instruerande texter med tydlig beskrivning även av allt material. Vi har sedan fortsatt med att träna textskrivande genom att bygga ut meningar så de innehåller så mycket adjektiv som möjligt. Vi jobbar också just nu med NO och olika kemiska reaktioner. Mycket spännande och roligt tycker barnen.

Åk 4-5

Veckan har gått i NOs tecken. Vi har gjort kemiska försök i form av kolsyrebomber och vulkanutbrott med bikarbonat och ättika. Vi har också haft lite ellära. Syslöjden började i veckan och eleverna jublar! På idrotten har vi haft yoga och övat på crawlteknik. Testa gärna era barn i poolen, be dem bara göra “superman pose”!

Åk 6-9

I onsdags var författaren Caroline Engvall på besök hos oss. Hon pratade med eleverna om risker med internetanvändning och då framförallt risken att bli kontaktad av personer via nätet i sexuellt syfte och om bildspridning på nätet. Hon gav eleverna många bra tips och råd om vad man kan göra för att förhindra detta samt var man kan vända sig om man råkat illa ut på nätet. Alla elever uppskattade besöket väldigt mycket! Det ”vanliga” jobbet i klassrummet flyter på bra. Vi har bland annat jobbat med klimat och jordens yttre krafter i geografi samt industriella revolutionen i historia.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!