Skip to content

Veckobrev 42 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 42 – Koh Lanta

Skolan växer och växer, det är så kul att få välkomna alla nya kompisar till skolan! Vi arbetar mycket med samarbete på skolan för att lära känna varandra, både i klasserna och under idrottslektionerna. Att skolan växer märker vi nu också på storsamlingarna, det var fullt i Salan i torsdags! Kul att så många kom och deltog i olika övningar i Thaispråk, som är en del av Thaitemat i skolan.

På torsdagens storsamling nästa vecka ( v. 43) är alla föräldrar extra varmt välkomna till vernissage, då det också kommer finnas tillfälle att ställa nyfikna frågor till eleverna om arbetet med husbygget. På samlingen fredag den 28 oktober, kommer vi att dra en vinnare i årets läsbingo och då avgörs också om det är eleverna eller föräldrarna som har läst flest böcker i vår läsutmaning-än finns det tid att jämna ut staplarna, men eleverna leder väldigt stort fortfarande-heja dem!

Förskolan och förskoleklassen

Den här veckan har vi samarbetat mycket med eleverna i förskolan, förskoleklass och med dem i 1-3 an. Det är fantastiskt att se hur barn i så många olika åldrar kan leka och lära tillsammans, vi har haft ett danspass där vi även hade en trafiklek, det var spännande. Sen har vi haft thaispråk och barnen har utmanats på olika sätt. “Kan alla barn som är sam år hoppa ett varv runt ringen?” Det bästa under veckan var nog ändå besöket i Mangrove där vi fick se så många spännande djur.

Åk 1

Vi har i NO pratat och gjort ett litet försök kring vattnets olika former; fast, flytande och gas. det blev avslutningen på arbetet kring vattnets kretslopp. Eleverna har gjort stora framsteg i sin läsning, nu är det bara en vecka kvar på vårt läsprojekt så fyll i de sista rutorna nu. Vi har börjat med engelska och ser på lilla aktuellt på fredagarna om det kommer några frågor kring nyheter.

Åk 2-3

Sedan förra veckan har vi fokuserat mycket på att arbeta med SO och NO. Vi har diskuterat hur man kan sortera olika material utifrån egenskaper. Flera av barnen har också börjat arbeta med jordens uppkosmt och forntiden. Vi är ju inne i slutskedet på vår byggnation av huset och har därför också börjat diskuterat olika yrkesgrupper och varför de behövs. I NO har det arbetats med både skogen, svampar och  kretslopp i naturen. Fredagen får avsluta både diskussioner kring kraft och rörelse och det aktuella i nyhetsväg, som finns att ta del av från Sverige.

Åk 4-5

I 4-5an håller vi på att avsluta vårt teknik/slöjdprojekt. Snart kommer ni att få se ett resultat! Vi har också pratat om tekniska system och ellära. Vi klurar på inom matten och automatiserar multiplikationstabellerna. I svenska närmar vi i longstaygruppen oss också ett avslut av våra böcker om monstret.

Åk 6-9

Sofiadistanseleverna har den här veckan jobbat hårt med de praktisk- estetiska ämnena. I träslöjden tillverkar en elev en hylla och en annan en slev. I syslöjden jobbar eleverna med att sy på maskin. En elev i nian syr en skjorta och en elev i sjuan tillverkar en kasse.

I de teoretiska ämnena jobbar eleverna som vanligt med många olika saker till exempel skriva författarporträtt, beräkna sannolikhet och böja tyska verb.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!