Skip to content

Veckobrev 41 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 41 – Koh Lanta

Under vecka 41 har vi lärt oss att göra drillstavar tillsammans med fräldrarna, vi har också fortsatt vårt arbete med RAR på storsamlingen och eleverna arbetar väldigt flitigt och koncentrerat med sina olika planeringar i klassrummen. På idrotten har vi också haft simträning och dykteknik i samtliga grupper, träna gärna mer hemma också. För att vara simkunnig ska man kunna simma 200m, varav 50m ska vara i ryggläge. Vi fortsätter med simträningen kommande veckor i samtliga grupper, vi går vidare med crawl i de äldre grupperna. Under fredagen har vi samtalat mycket eftersom Thailands kung sedan 70 år tillbaka tyvärr har avlidit och det väcker många frågor.

Förskolan


Vi har haft en fantastisk vecka på förskolan med mycket lek och aktivitet. Två dagar har vi varit på stranden med förskoleklassbarnen där vi byggt sandslott och lekt banankull. Vi har också lärt oss nya danser i salan och många barnen tyckte det var roligt att dansa som en robot. Under torsdagens strömavbrott lekte vi med våra nygjorda drillstavar och alla barnen var mycket nöjda med sina stavar.

Förskoleklass

Denna vecka har det öppnas upp en ny förskoleklass på Sanuk. Vi har börjat med att lära känna varandra. Vi har tillbringa tid tillsammans med förskolebarnen på stranden där vi byggt sandslott och lekt lekarna banankull och under hökens vingar kom. Vi har börjat arbeta i månboken, haft massage och dansat.

År 1

Vi har börjat med enkel engelska där vi fokuserar på enkla meningar och att lyssna och förstå. I NO har vi pratat om vattnets kretslopp och vattnets olika former. Vi närmar oss slutet i husbygget, resultatet får ni se v. 43.

År 2-3

Nu går det i ett rasande tempo, vi har vi samarbetat och diskuterat en hel del tillsammans. Veckan började med att diskutera hållbar utveckling och hur vi kan tänka här i Thailand för att spara jordens resurser. En fin diskussion av mycket kloka och medvetna barn. På matten har vi börjat prata multiplikationstabeller och tränar dem både muntligt, skriftligt och i rapp-form.

År 4-5

I veckan har vi nu börjat komma mot ett avslut av vårt teknikprojekt. Barnens hus blir jättefina, de kommer också att få skriva en beskrivning av sina byggen och inredningar. Vi fortsätter också att nöta multiplikationstabellen och problemlösning. Gruppen blir större med nya kompisar så vi kör också samarbetsövningar och namnlekar för att lära känna varandra bättre.

Åk 6-9

Den här veckan har vi inlett ett 5 veckor långt block med simning. Alla elever kommer att få ”ta” olika simmärken. Vilket märke man tar beror på vilken årskurs man går i. Vi kommer inte att kunna få själva märkena här i Thailand, men vi gör alla moment som ingår. I tisdags tränade vi på att simma bröst- och ryggsim samt livrädda. Flera elever har just nu svenskuppgifter som innefattar läsning. En bok som eleverna i sjuan har läst, som de blivit väldigt berörda av och tyckt mycket om är Monica Zaks ”Alex Dogboy”, så det skickar de med som ett boktips både till andra ungdomar och till vuxna.
Vi önskar er en trevlig helg

pop kan mai wan djan!