Veckobrev 4–Koh Lanta

Vi har haft en fantastisk vecka med nya kompisar, massor av nya intryck, kunskaper, upplevelser och erfarenheter. Flera föräldrar har bidragit till oss alla med specialkunskaper inom dans, tennis och yoga och det tackar vi för. Det är vi alla som är här tillsammans som gör att skolan blir så bra för eleverna.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Den 27 januari startar firandet av det kinesiska nyåret och det är dags att gå in i år 2560-tuppens år!

fredag den 3 februari är det studiedag och då är förskolan, förskoleklassen, skolan, barnklubben och simskolan stängda.

Förskolan och Förskoleklassen

Denna veckan har vi varit på tempelbesök, lämnat gåvor till munkarna och blivit välsignade med lyckodroppar (vatten) som munken skvätter på våra huvuden. Vi har också fått vara med om en yogasaga som en förälder tog oss med på. Förskoleklassen har börjat med fingervirkning som återigen har blivit en populär aktivitet.

Åk 1-2

Vi har jobbat vidare med att lära känna varandra med olika namnlekar och det är tydligt att barnen känner varandra ännu bättre nu, även mellan grupperna. På rasterna  leker vi med pokémonkort,  spelar “King” och olika lekar i salan. På idrotten har vi lekt andra lekar, haft röris, dansat jenka, gjort core-övningar och tränat simning i poolen. Vi har  uppmärksammat och jobbat med det kinesiska nyåret, eftersom det firas här i Thailand nu.

Åk 2-3

I Krabi har vi  jämfört religionerna kristendom, buddhism och islam. Flertalet elever har även startat upp sitt arbete med forntiden. I övrigt har eleverna arbetat med sina planeringar, vilket flyter på bra. I Hua Hin har vi fått flytta tillbaka in i klassrummet, som vi trivs så bra i! Vi har kommit igång med lite allt möjligt den här veckan. I matten har vi arbetat med geometri och bråk. Vi har gjort origamifigurer i långa rader. Vi har fortsatt att skriva om Sally Smart och hennes jakt på den som tagit hunden Piffy. Veckan avslutas med nyheter för att vara insatta i vad som händer runt om i världen.

Åk 4-5

I åk 4-5 har vi kommit igång med engelska konversation, det är stort engagemang när eleverna får prata tillsammans om olika teman. 5:orna jobbar också tillsammans om människokroppen, många intressanta och roliga diskussioner förs. Flera 4:or är på sluttampen om Vikingatiden, våra fina tidslinjer över epoken får nu även resonerande texter till varje händelse. Under idrottslektionerna arbetar vi med kroppen som redskap. Vi övar handstående, kullerbyttor och hjulningar. Vi pratar om vikten av att träna och träna för att lära. De är entusiastiska och vill lära!

Åk 6-9 

I Sura Thani och Ranong har vi bland annat arbetat med multiplikationsövning tillsammans och tittat på en film om nätmobbning som vi sedan diskuterade i gruppen. Arbetet med de egna planeringarna går mycket bra. I Bangkok har vi jobbat mycket med fysik och matematik under veckan. Vi har även gjort multiplikationsövningar. I fysiken har eleverna bland annat lärt sig mer inom områdena optik, kärnfysik, kraft och rörelse.
Alla tre grupper i 6-9 har en god sammanhållning och de har väldigt kul både när de är i sina grupper och när de träffas tillsammans på thaispråk, thaitema, raster och i andra sammanhang.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!