Skip to content

Veckobrev 39 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 39 – Koh Lanta

Veckans Thaitema tog åk 4-9 till Mangroveträsket. Med Eiks bil och sedan longtailbåt tog vi oss ut i denna fascinerande skog som är hem och skydd till många djur. Vi såg slamkrypare, en varan och fick ett oväntat och kort besök av apor på båten. År 1-3 fick lära sig att vika handdukar som olika djur, populärast blev nog svanen som en del elever gärna ville ta med sig hem efteråt. Se gärna bilder från veckan på vår hemsida: www.svenskaskolanthailand.se

Förskolan

Den här veckan började två nya barn på förskolan och det är fantastiskt att se hur inkluderade de blir i verksamheten. Kompisarna frågar om de vill vara med och berättar massor av saker för dem. Det är full aktivitet och lek och en av favoritlekarna är Katten, som är lat och ligger och sover. Vi har haft thaitema blomstermandalas där alla barnen har skapat fantastiska konstverk av blommor från Lanta.

År F-1

Idrotten den här veckan har bestått av bollekar, styrka och simträning. Det är fantastiskt att se alla barn så entusiastiska i sin läsning! I matten trär barnen ett meterband med olika mönster per decimeter. Vi har även frågat våra kamrater vilken årstid de gillar bäst och gjort frekvenstabell och stapeldiagram av resultaten. Konstigt nog toppade vinter, här i Thailand!

År 2-3

Här går tiden så snabbt för vi har det så roligt! Den här veckan har vi bland annat fokuserat på tiotalsövergångar i matematiken.  Vi har också börjat med ett nytt engelskamaterial, som heter Whats up? Roligt med både dialoger och sånger på engelska tycker vi. Vi har ägnat oss åt praktisk problemlösning  på tekniken/slöjden, det har nämligen blivit dags att sätta ihop huset. Det är inte helt enkelt…;) Vi har också hunnit med att ha en muntlig presentation för hela skolan om staden Hua Hin, som också är namnet på vårt klassrum.

År 4-5

Vi har jobbat vidare med matematiken och har nu börjat öva på att tänka logiskt. Detta kan låta självklart att man gör men eleverna upptäckte snabbt att det kan vara lite svårt ibland. Vi har också jobbat vidare på våra hus i teknik/slöjd och de blir verkligen jättefina! I svenska börjar böckerna om monstret ta form och nu är det bara ett par kapitel kvar. Vi jobbar, myser, leker och skrattar om vart annat och det är härligt!

Åk 6-9

De elever som går i 6-9 gruppen trivs väldigt bra tillsammans både på lektioner och på raster.  När det gäller lektioner och skolarbete, så är det full aktivitet hela dagarna. Eleverna i sjuan arbetar just nu med ett teknikprojekt om hydraulik och pneumatik. Det är ett projekt som både är teoretiskt och praktiskt. I det praktiska arbetet ska de bland annat göra en ritning och konstruera något som styrs med hjälp av hydraulik eller pneumatik. De här eleverna har valt att göra en klaffbro som styrs med pneumatik, alltså energiöverföring med hjälp av luft. Vi ser mycket fram emot att se den färdiga bron. Projektet ska genomföras någon gång under högstadiet, men just der här eleverna har valt att göra det i sjuan. Förutom teknik, har det under veckan arbetats en hel del med matte i flera av årskurserna.

Vi önskar er en trevlig helg

pop kan mai wan djan!