Skip to content

Veckobrev vecka 35 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 35 – Koh Lanta

Vilken vecka vi har haft här på Koh Lanta! I tisdags åkte vi iväg efter samlingen till regnskogen. Väl där vandrade och vadade vi i flodfåran som leder upp till vattenfallet. Vi såg spindlar, ödlor, fladdermöss och väldigt roliga träd där trädstammen tvinnas ihop med varandra.  Vid vattenfallet fick de som ville bada i denna vackra glänta. Solen sken på oss hela turen. Gå gärna in på vår hemsida och titta på bilder från dagen. Under veckan har vi också startat ett slöjd- och teknikprojekt för åk 1-5, de kommer att bygga ett hus i grupper. Idag har de sågat ut de olika delarna. På rasterna gillar barnen att hoppa hopprep och dansa, några målar och spelar pingis. Under samlingarna har vi haft mattekluringar och samarbetsövningar.

I veckan har åk F-3 lekt och övat simteknik i poolen. Detta arbete kommer att fortsätta framöver, varje onsdag.

Förskolan

Denna vecka har vi arbetat mycket med det thailändska språket. Vi har spelat memory och lekt Kim’s lek med de thailändska djuren och vi räknar både på svenska och på thai. I förskolan är det nu en grupp som älskar att läsa böcker och vi läser många olika sorts böcker och pratar och diskuterar innehållet. Vi berättar också många sagor med visuellt material som spöksagan eller Gruffalon.

År F-1

Den här veckan har vi jämfört vår svenska skog med regnskogen. Vi tränar just nu på att skriva siffror och några bokstäver. Vårt mantra är uppifrån och ned. Vi har spelat mattespel för att bli säkra på talraden. I onsdags hade vi vår första idrottslektion i poolen, det var jättekul. Läs gärna med era barn hemma!

År 2-3

Den här veckan har innehållit lite av var varje. På matten har vi diskuterat tallinjen och pratat strategier för huvudräkning. Även om vi just nu är en liten grupp förekommer det många härliga och öppna samtal. I och med att vi tittade på lilla aktuellt föddes det många frågor kring flykt och varför man flyr. Barnen hade också ett mycket fint samarbete under vårt stora teknik/slöjd- projekt. De har också börjat skriva välkomstbrev till de nya eleverna, som dyker upp v. 40.

År 4-5

I 4-5an har vi haft en mysig vecka med blandade aktiviteter. Vi har övat på vår lilla tempelpjäs till storsamlingen, vi har jobbat med kluringar, vi har gjort en liten fältstudie i geografi och vi har börjat med vårt stora träslöjd/teknikprojekt. Det är underbart att se elevernas engagemang i alla ämnen. Mer vetgirig grupp får man leta efter-Fröken Cissi jublar!

Åk 6-9

Den här veckan har gruppen verkligen kommit igång och jobbat ordentligt. Det är inte helt lätt med all ny teknik för Sofia Distanseleverna, men under veckan har alla i alla fall lärt sig att skicka in muntliga uppgifter via voicemail. Det har varit väldigt blandat vad det har arbetats med, det har varit allt ifrån bildanalys, till arbete om malaria och matematikdiagnoser. Allt har dock gått väldigt bra och alla är nöjda med resultatet av sitt arbete. Det blev en svettig idrottslektion i torsdags, då eleverna gjorde beeptestet. Det var inte optimala förhållanden på stranden, eftersom tidvattnet var högt och sanden väldigt lös, men alla kämpade hårt! Utifrån resultatet på testet kommer eleverna att lägga upp en individuell konditionsplan och om några veckor följer vi upp med ett nytt test.

Vi önskar er en trevlig helg

pop kan mai wan djan!