Skip to content

Veckobrev 17 – Koh Lanta

Veckobrev v. 17 – Koh Lanta

Den här veckan har vi alla haft stora thaiteman och klivit utanför bekvämlighetsboxen då vi har paddlat kajak och städat en liten ö utanför Lanta Noi som heter Koh Son, lagat mat eller vandrat till vattenfallet. Vi njöt av alla upplevelser i Thailands fina natur tillsammans med varandra.

Vill ni skänka kläder och leksaker till children of the forest tar vi gärna emot, ställ utanför rummet Ching Chok på nedre plan, så sorterar vi efterhand. Sammanlagt 48 barn och vuxna från Children of the forest kommer att besöka oss på tisdag den 2 maj 09.30-ca 12.30 och onsdag den 3 maj från 12.30-ca 14.00, då är alla föräldrar välkomna att vara med och umgås tillsammans. Skolan tar också alltid gärna emot barn- och ungdomsböcker till vårt bibliotek. Vi jobbar nu intensivt med att tillsammans ta fram en musikal, som kommer att framföras 12.00 på skolavslutningen på torsdagen den 25 maj.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Förskolan

Det är full aktivitet och lek på Lomaa just nu. Ett stort intresse i barngruppen är restauranglek och både inomhus och utomhus börjar barnen spontant leka restaurang. Vi uppmuntrar det genom att skapa menyer och att introducera matematik och skriftspråket i det som barnen visar intresse för. Ett lustfyllt lärande. De äldsta förskolebarnen har varit i regnskogen denna vecka något som var mycket uppskattat. Tänk att man på sin förskola kan få klättra i grottor, se fladdermöss och bada i vattenfall.

Åk F-3

I F-1 har vi gjort glyfer, titta in så får ni se vad det är. Vi fortsätter gnugga addition och subtraktion tabeller. Att skriva sagor/berättelser är inspirerande tycker barnen. Ska det vara e eller ä? En vanlig fråga, så vi tränade lite på det.

Åk 4-5

Lågsäsong betyderprojekt i åk 4-5! Vi har ett deckarskrivprojekt, ett stort teknikprojekt, ett litet teknikprojekt och ett musikalprojekt. De flesta projekten är i samarbete med andra klasser.

Åk 6-9

Vi har under veckan gått igenom de sista veckornas planeringar med alla elever i gruppen. “Flitens lampa” lyser i klassrummet. Det är sikte på att bli klar, för till exempel  ett välförtjänt sommarlov och gymnasiestudier till hösten. Eleverna  har också börjat göra koreografin till två låtar, resultat kommer ni att få ta del av under musikalen på avslutningen. Det ska bli mycket spännande! Under veckan har vi också haft en del gemensamma aktiviteter på rasten, vi har spelat innebandy, kortspel och gått ner till stranden och spelat fotboll. På fredagar går vi ner hela skolan på 10-rasten. På elevernas önskemål får de “pojja” hos Mr Nui, göra strandlekar, sola och bada, detta är mycket uppskattat av alla!

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!