Skip to content

Veckobrev 16 – Koh Lanta

Veckobrev v. 16 – Koh Lanta

Enbart fyra veckor kvar på terminen snart. Tänk vad tiden flyger iväg och vad mycket vi har gjort här på Sanuk. Det är fortfarande mycket kul och spännande kvar, bland annat sätter vi upp en musikal med alla skolans barn, denna kommer ni få se på avslutningen!

Vill ni skänka kläder och leksaker till children of the forest tar vi gärna emot, ställ utanför rummet Ching Chok på nedre plan, så sorterar vi efterhand.

Skolan tar också gärna emot barn- och ungdomsböcker till vårt bibliotek

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Skolavslutningen kommer att bli på torsdag den 25 maj, vi återkommer om vilken tid på dagen när det närmar sig.

Förskolan

Den här veckan startade med Pojor hos mr Noi på stranden. Det var spännande och svårt var lomaabarnen överens om. En av favoritdagarna under veckan är vår stranddag, vi leker organiserade grupplekar och bygger fantastiska sandskapelser. Våra samlingar innehåller många mattekluringar och mycket bokstavslekar och en favorit är hänga gubbe. Vi har också på ett lekfullt sätt lärt oss namnet på de thailändska djuren genom att spela djurbingo.

Åk F-3

Från och med den här veckan har vi idrott tillsammans och Maria Blomkvist ansvarar för den med assistans av Mia och Marie. Eftersom vi fått några nya kamrater i grupperna lekte vi bl a namnlekar på stranden. Maria har fortsatt med grunderna i crawl när vi är i poolen. Nu har alla barnen i Gåbb bakat hos Off på thaitemat, ett mycket populärt tema. I Hua Hin har vi kommit igång med nationella prov för treorna. Vi är inne på upplösningen i “Den magiska dörren” och ser fram emot att läsa varandras texter. I matte har vi pratat personnummer och arbetat med bråk.

Åk 4-5

Från och med denna veckan är alla 4-5:or i samma grupp och de håller till i klassrummet: Trang, med Cissi som lärare. Vi skriver vidare på våra deckare och målar bilder på huvudpersonerna. Det ska bli väldigt spännande att läsa dem när de blir klara.

Åk 6-9

Den här veckan har vi strukturerat upp vad vi har kvar att jobba med resten av tiden här på Sanuk. För en del elever i gruppen innebär det att vi planerat jobbet för de sista två tre veckorna, tills det är dags att åka tillbaka till Sverige och hemskolan. Medan det för andra innebär att vi gjort en översikt över resten av terminen. På idrotten har vi under veckan jobbat med yoga och meditation och fått känna på vilken energi det ger till kroppen. Lärarna Maria Blomkvist och Johannes Håll tar från och med nu över ansvaret från gruppen.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!