Skip to content

Veckobrev 14 – Koh Lanta

Veckobrev v. 14 – Koh Lanta

Det har varit fantastiskt roligt, utvecklande, lärorikt och härligt att mötas, men den här veckan säger vi hej då, good bye och sawadee  till många av våra vänner, som beger sig tillbaka till Sverige och kanske hittar våren?  Tack för den här tiden, för alla möten och nya vänner- pop kan mai/på återseende.

Nästa vecka är det påsklov, vi ses igen på måndag den 18 april klockan 08.30

Vill ni skänka kläder och leksaker till children of the forest tar vi gärna emot, ställ utanför rummet Ching Chok på nedre plan, så sorterar vi efterhand.

Skolan tar också gärna emot barn- och ungdomsböcker till vårt bibliotek

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Förskolan och Förskoleklassen

Denna vecka har vi varit på Butterfly garden  och fått se hur thailändska växter växer och hur ris odlas och mals. Vi fick även besöka  fjärilar, en utter, apor, fåglar och de som ville fick hålla i en sköldpadda. Vi har lekt många lekar denna vecka, bl.a gammelgäddan, pomperipossa, “levande” memory och katten är lat. Efter påsklovet har förskolan samma tider som förskoleklassen och skolan, vi ses på måndag den 18 april klockan 08.30 och vi slutar klockan 14.00

Åk 1-3

Den här veckan har vi samarbetat  med åk 1-3 eftersom vi börjar bli färre elever i klasserna. På idrotten fortsatte vi med friidrott, vi provade på längdhopp och kula. Maria B lärde barnen grunderna i crawl. Be era barn visa hur man gör. Flera av barnen  fick åka till Lanta Noi och besöka en familj som lärde dem att fläta med cocosnötsblad. Ett mycket lyckat thaitema.

Åk 4-5

Vi har under veckan arbetat med engelsk grammatik: Plural ändelsen-s och och när det ska vara a och an. Det finns jättebra avsnitt på urplay som Grammatikbolaget har spelat in, de är både roliga och lärorika. Vi kan rekommendera barnen att även titta hemma för repetition. Vi har också haft fotbollsturnering och friidrott på stranden under idrottslektionerna. Teknikprojekt och medeltiden i historia håller på att avslutas.

Åk 6-9

Sista veckan innan påsklovet har varit hektisk för de flesta elever, då dom haft många arbeten att slutföra. Den här veckan har Sofia Distans åk 9 gjort de sista nationella proven. Proven i svenska, engelska och matte har nu genomförts. Många av oss var på thaitema bakning den här veckan, det är verkligen ett favorittema hos de flesta elever.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!