Skip to content

Veckobrev 13 – Koh Lanta

Veckobrev v. 13 – Koh Lanta

Vilket härligt sväng vi hade på salsan på torsdagens storsamling, härligt jobbat alla! Kul att alla ställer upp och bidrar till den positiva stämningen!

Vill ni skänka kläder och leksaker till Children of the forest tar vi gärna emot, ställ det ni vill skänka utanför rum Ching Chok på nedre plan, så sorterar vi efter hand. Den 2-3 maj kommer de på besök till oss och då överlämnar vi allt.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Barnklubben Förskolan och Förskoleklassen

Förskolans 5-åringar har varit på Klong Dao stadium och provat på thaiboxning och f örskoleklassen var på stranden hos mr Nui och tränade pojjor i veckan.  Vi har också hunnit med att vara på stranden och lekt “bro bro breja” och “under hökens vingar” efter önskemål från barnen. På idrottslektionen hade förskoleklassen friidrott på stranden och förskolan hade rörelse i Stensalan.

Åk 1-2

Vi provade på friidrott på stranden i måndags. Barnen fick hoppa höjdhopp, stående längdhopp,  häcklöpning och stafett. Vilken energi de har! I  Gåbb har vi pratat meter och cm samt mätt alla barnen. Det är inte lätt att uppskatta längd och att använda linjal är inte så enkelt heller. I Boo har vi jobbat med religion. Vi har jämfört och diskuterar buddhism, kristendom och islam.

Åk 2-3

Eftersom Sverige, i söndags, gick över till sommartid har vi arbetat en del med tid och hur tid räknas. Vi har tagit reda på hur man mätte tid innan klockorna fanns. Vi arbetade då även med månader, året, årstider och begrepp som hör ihop med med tid. Vi har även tittat på grekisk och nordisk mytologi och vilka spår vi kan se av det i veckodagarna och på stjärnhimlen. Veckan avslutas med experiment inom kraft och rörelse. Begreppen friktion, jämvikt och tyngdpunkt kommer att avhandlas.

Åk 4-5

Det har varit en händelserik vecka för 4-5:orna. Igår fick vi besök av författaren och journalisten, Caroline Engwall. Vi fick många bra och användbara tips av henne om vad man kan tänka på när man skriver deckare.  Barnen hade förberett besöket med frågor och frågestunden var lång! Nu ska Trang eleverna börja skriva sina egna deckare. Vi har också projekt i teknik. Vi arbetar med mekanik och elektronik. I grupper konstruerar och bygger de en nöjespark. Vi fortsätter arbetet med planeringar i Chang Mai, det är flera olika områden som pågår samtidigt. Långa skrivprojekt, muntliga presentationer i engelska. I veckan fick vi lyssna på jättefina redovisningar om “skunkar” och om professorn Hans Roslings arbete.

Åk 6-9

Veckan har gått i en rasande fart, som alltid. Vi har trots det hunnit med en massa jobb både i klassrummet, på stranden och i poolen. I tisdags hade vi vår andra friidrottslektion där den absoluta favoritgrenen var höjdhopp. I torsdags hade några elever orienteringsteori, medan andra hade simundervisning. Alla elever som går på Sanuk får omfattande simundervisning i flera simsätt av vår idrottslärare. Under veckan har vi dessutom diskuterat ganska mycket kring begreppet RAR. Vi har pratat om hur man kan respektera sig själv och vara en god förebild och hur man på ett bra och respektfullt sätt samspelar både med kompisar och vuxna i skolan

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!