Skip to content

Veckobrev 12 – Koh Lanta

Veckobrev v. 12 – Koh Lanta

Eleverna går all in på utmaningen att slänga så lite mat som möjligt och den här veckan har vi legat på max 2 kg/dag-en rejäl minskning sedan förra veckans 5 kg. Det är också väldigt få elever som tappar bort sina plastflaskor och på så vis skapar plastskräp i onödan, nu när de flesta har återanvändningsbara vattenflaskor från Trash hero eller andra varianter. Tillsammans kan vi göra mycket för att påverka miljön i positiv riktning! Titta gärna hemma om ni har böcker som ska tillbaka till vårt skolbibliotek, vi tar också gärna emot nya barn- och ungdomsböcker.

Vi tar fortsatt gärna emot kläder, leksaker och hygienartiklar till Children of the Forest, som kommer och besöker oss den 2-3 maj. Vill du lämna något-ställ det utanför rum Ching Chok så sorterar vi. Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Barnklubben Förskolan och Förskoleklassen

På stranden denna veckan har vi bl.a haft “röris” och lekt banankull. Rocka-sockorna-dagen var i tisdags och vi pratade om att vi alla är olika.Vi pratade också om att vi alla har olika styrkor och att detta är bra. Vi hade också en gemensam sångsamling där vi sjöng tillsammans och alla barn är viktiga. I onsdags var det tempelbesök för de barn som inte varit där tidigare. Storsamlingen innehöll pyssel tillsammans med föräldrarna. Alla fick göra en ching-chok och måla med vaxkritor och vattenfärg.

Åk 1-2

Ännu en underbar vecka med de här fantastiska barnen. Vi har blandat hårt arbete med lekar på stranden och cirkelträning vid och i poolen. Vi gnuggar additions- och subtraktionstabeller.

Åk 2-3

Vi har, även den här veckan, fortsatt arbeta med skrivregler exempelvis talstreck samt tränat stavning. I SO har vi nu arbetat oss igenom våra världsreligioner. Vi har läst, pratat, tittat på ur.se och vi har  dessutom varit på besök i de heliga husen templet och moskén och dessutom lyssnat på Karins fantastiska berättelser ur bibeln.  Eftersom vi har barn med egna planering från hemskolan har det även pågått arbeten inom Forntiden samt kartkunskap.

Åk 4-5

I Trang har vi satt igång att skriva deckare där eleverna kommer att få ge kamratrespons och göra självbedömning. Vi har också teknikprojekt i mindre grupper. Det “sågas” och “målas” rejält. Slutprodukten ska bli ett nöjesfält. Kreativiteten flödar verkligen hos eleverna. I Chang Mai och Phuket arbetar vi vidare med våra planeringar, det är allt från bilduppgifter ur olika perspektiv till fördjupningsarbete om Drottning Kristina. Flera elever håller också på med att jämföra olika världsreligioner. Vi har också tittat på “Lilla aktuellt” under veckan. Många hade frågor kring att Bjuv lägger ner Findus produktion. En del elever har varit med om liknande händelser i sina hemstäder och vi diskuterade hur det kan påverka livet för många familjer. De undrade också varför flera företag väljer att förlägga produktionen utomlands och då resonerade vi kring orsaker till detta.

Åk 6-9

Vi har haft avslutning på den praktiska delen av orienteringen på idrotten. Nästa vecka har vi en teorilektion plus att vi fortsätter med friidrott.Vi hade en väldigt rolig friidrottslektion tillsammans med 4-6:an den här veckan. Vi hoppade höjdhopp. häcklöpning och tränade stafett.
Klassrumsjobbet under veckan har som vanligt varit som ett stort härligt smörgåsbord med allt ifrån bråkräkning, till svenska kungar, notskrift och färgblandningsövningar. Några elever i sjuan har den här veckan avslutat ett större teknikprojekt där de byggt en karusell i form av en slänggunga som både kan snurra och har installerad elektronik.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!