Skip to content

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Veckobrev v. 19 – Koh Lanta

Skolresa till Krabi

Nästa vecka på torsdagen den 18 april kommer vi att åka på en skolresa till Krabi tillsammans och det ska bli jättekul! Vi kommer att vandra uppåt över 1000 trappsteg för att besöka Tiger tempel och även åka till Emerald pool. Skolan tar med mat och vatten till alla, men varje barn ska också ha med sig en ryggsäck med en fylld vattenflaska, badkläder, sarong och tempelkläder. Eftersom det kommer bli mycket promenerande är det bra att ha på sig gympaskor eller andra skor med hälrem, som är bekväma att gå i. Om ni vill skicka med pengar till glass och snacks går det bra. De barn som brukar bli åksjuka bör få en tablett hemma ca 07.00, skicka gärna också med en tablett till hemresan. Vi kommer att åka från Sanuk 07.30 på morgonen och vi beräknar att vara tillbaka ca 16.30 vid skolan.

Vi jobbar nu intensivt med att tillsammans ta fram en musikal, som kommer att framföras 12.00 på skolavslutningen torsdagen den 25 maj.

Skolan tar fortsatt alltid gärna emot barn- och ungdomsböcker till vårt bibliotek, som används flitigt av eleverna.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Förskolan

Den här veckan har förskolan verkligen kommit igång med sitt arbete med musikalen och det märks att nu är det förankrat i barngruppen. Vi ser på filmsnuttar från filmerna vi ska spela upp och sjunga och många gånger leker barnen spontant de olika numrena. Vi väver även in skapande i denna process och har varit väldigt kreativa då vi gjort djurmasker.

Åk F-3

Är det bara två veckor kvar, sa en elev idag. Tiden går fort när man har roligt! Vanliga lektioner i matte, svenska, so, no varvas med teknik och musikalträning. Vilka duktiga elever vi har. I Hua Hin har vi arbetat med sagor och myter samt hur man tidigare såg på väsen i skogen. Eleverna har valt ett väsen i skogen och satt sig in i ett möte med en människa och skrivit om det.  Vi har även tränat på att skriva dikt utifrån våra sinnesintryck på Sanuks skolgård.

Åk 4-5

Vi har haft ännu en underbar vecka i Trang! Vi har tränat musikal, jobbat med teknik, pratat om geografi och räknat matte. Vi skriver också vidare på våra deckare, de blir spännande kan vi lova!

Åk 6-9

I veckan har våra elever agerat väldigt fina gruppledare för de yngre barnen under vår aktivitetsdag med “Lilla svenska skolan”. Vi gjorde bland annat hejjarramsor, hoppade säck och löste tankenötter tillsammans. Alla eleverna i Bangkok tog verkligen uppdraget på största allvar och visade entusiasm. Så kul att se. I övrigt har vi tränat gitarrackord i veckan, skrivit flera prov och avslutat flera arbetsområden. Vi fortsätter också att titta på nyheter och diskutera innehållet.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!