Veckobrev 9 – Koh Lanta

Denna vecka har det varit full aktivitet på skolan igen efter sportlovet – alla lediga kompisar har kommit tillbaka! Vi har påbörjat planeringen och förberedelserna inför nästa veckas stora händelse – Children of the Forest-dagen. Vi kan utlova många blandade aktiviteter, såsom massage, ansiktsmålning, prickkastning, spökhus, café m.m. Visst låter det spännande? Det kommer bli en kanondag!

Ett gäng olika Thailandsteman hade vi förstås på tisdagen, och den här veckan har även några av eleverna varit iväg mot moskén på Klong Dao och ritat av den. Man ser ju mest taken så det är lite klurigt, men det blev fina resultat som ni förhoppningsvis kommer att få se under en planerad konstutställning nästa vecka!

 

Förskolan
Under veckan har vi haft tema “under ytan” vi har pratat mycket om vad som finns i havet. Vi har gjort små akvarium på avdelningarna med fiskar, krabbor, sjöstjärnor och annat spännande. Härligt med alla vetgiriga barn som vill veta mer om allt möjligt.
Veckans utflykt gick till norra Klong Dao, där vi såg krabbor, sjögurkor, eremitkräftror och spår av sjöstjärnor. Några barn hittade också en död blåsfisk. Som avslutning svalkade vi oss i skuggan med vattenmelonglass.
Nästa vecka åker förskolan till templet. Då bör barnen ha “täckta” axlar och knän. Vi undviker att ha orange färg på oss eftersom det är munkarnas färg. Se vilken dag som gäller för ditt barn på veckoschemat som sitter vid ingången.

Förskoleklass
Veckans thaitema har varit “Havet och stranden”.
Vi har varit på upptäcktsfärd till norra delen av stranden. Vi badade och undersökte alla spår i sanden som vi såg. Under spåren dolde det sig sjögurkor,små eremitkräftor och små sniglar/snäckor. Vi hade turen att hitta en glasskiosk i skuggan också….mums!! Efter glassen var vi fyllda med energi igen och tog glatt i tag med våra uppdragskort i matematik. Jättekul!!
Som vanligt  har vi varit i poolen, haft arbetspass med matematik och bokstavsträning på olika nivåer.
Vår förskollärarelev Amanda har tillverkat klockor och tränat på den tillsammans med barnen.
Ännu en toppenvecka här på Sanuk!!!

Åk 1-3
På lågstadiet har vi denna vecka bl.a. arbetat kring yrken, och även intervjuat våra föräldrar kring deras yrken. Vi har målat coola händer som kommer med på konstutställningen nästa vecka, och även fortsatt i våra individuella planeringar förstås. På idrotten har vi haft pool-lektioner och hopapt på kanten från olika sätt, och även gjort en kortleks-lek som innebär olika uppdrag i och kring poolen – kul!

Åk 4-5
Under veckans arbete har vi fortsatt med NO-området Elektricitet.
Några har skrivit berättelser och några har haft prov i matematik och SO.
Arbetet varierar mycket beroende på årskurs och vad hemklassen arbetar med.
På idrotten hade vår lärarstudent två uppskattade lektioner. Leken då klasserna använde väderstrecken var mycket uppskattad.
Vi har även börjat förbereda nästa veckas stora händelse. På onsdag är det dags för “Children of the forest ” dagen

Åk 6-9
Efter ett långt och härligt sportlov så är nu de flesta eleverna tillbaka på skolan för att återgå till sina planeringar som de har med sig hemifrån och som fås från Sofia Distans.
I klassrummet har det samtalats om algebra, organisk kemi och pratats spanska, engelska och thai… Eleverna blir glada då de får bocka av en och annan uppgift som står på deras planering.

 

Tack för en trevlig vecka
/Personalen på Sanuk