Skip to content

Veckobrev 7 – Koh Lanta

Veckobrev 7 – Koh Lanta

Hipp, hipp, hurra, Sanuk på Koh Lanta fyller 10 år!
Det har vi såklart firat med jubileumsspel och jubileumsshow!

Jubileumsdagen med jubileumsspelen och jubileumsshowen ägde rum i torsdags, men förberedelserna började redan i måndags, vilket innebär att vi faktiskt har haft en hel jubileumsvecka den här veckan.
På samlingarna i måndags, tisdags och onsdags har vi i sann RAR anda satt ihop lag, som gjort lagnamn, lagflaggor och hejarramsor till jubileumsspelen. Vad sägs om namn som svarta änkorna, glada blåbären, stjärnorna och vågorna.
Under veckan har vi även tränat in en ny sanuksång, en jubileumssång. En av pedagogerna har med hjälp av eleverna skrivit den här sången till sanuks ära.

I torsdags var det så dags för den stora jubileumsdagen!
Jubileumsspelen invigdes med sedvanlig bandklippning på morgonsamlingen. Efter det tågade alla lag ner till stranden för att kämpa i jubileumsspelets sju grenar. Det var bland annat stöta kokosnöt, hämta vatten utan att bli blöt, kasta flip-flop och bygga ett mänskligt sanukmärke. Alla barn från förskolan upp till åk 9 kämpade tillsammans och hade väldigt kul. Som utmanare hade vi också ett föräldralag, som även de kämpade kanonbra tillsammans .
När spelen var över var det dags för show. Under eftermiddagen fick vi njuta av suveräna uppträdanden. Det hela avslutades med att vi sjöng och hurrade för världens bästa skola och så hade vi ett stort tårtkalas med en 10 meter lång tårta. Vi vågar nästan säga att vårt tårtkalas måste vara det största tårtkalaset som varit på Lanta någonsin J.
Tack alla elever och föräldrar för att ni varit med och gjort den här veckan helt fantastisk!

På hemsidan under rubriken bilder, finns ett album med foton från jubileumsveckan, titta gärna där!
https://svenskaskolanthailand.se/10-ars-jubileum-koh-lanta

Och så en rapport från en av våra grupper som gjorde ett, regnskogsbesök på veckans thaitema:
Vi åkte ner till regnskogen på södra delen av ön. Det första vi såg var en 4 meter lång svart kobra. Den var i en bur som tur var. Vi vandrade vidare och kom till en grotta där vi kunde studera fladdermöss på nära håll. En stor spindel hängde i ett fantastiskt nät över våra huvuden. Vid vattenfallet kunde vi plaska en stund och få oss en liten dusch. På tillbakavägen tittade vi på all växtlighet som finns här.

– Nästa vecka har våra longstay-elever (de som är här 17 veckor eller mer) sportlov. För övriga elever fortsätter skolan som vanligt!

– Vi har återigen ovälkommet besök av löss här på Sanuk. Titta alltså igenom era barns hår. Vid behov finns luskam och lusmedel att köpa på apoteket.

 

Förskolan
De tre förskolegrupperna har varit på utflykt till Mangroveträsket. Vi fick åka med en longtailbåt långt ut i träsket och där fick vi träffa apor som blev matade med ananas, de var jättefina. Vi såg också vinkarkrabbor där papporna hade olika färger på sina klor. Det fanns även slamkrypare, som vi tittade på och så såg vi en örn. Under veckan har vi lekt mycket lekar och gjort samarbetsövningar tillsammans. Vi har övat på hejarramsor och våra sånger som vi ska sjunga på Sanuks födelsedag.

Förskoleklass
Förutom att ha deltagit i alla jubileumsaktiviteterna så har vi hunnit med att jobba lite också. Vi har ritat självporträtt och pratat lite om oss själva. Skrivit tankemoln: jag tycker om… jag är nyfiken på… jag gillar inte…. jag undrar ….
Veckans thaitema var smyckestillverkning. Vi gjorde smycken i den färg som vår födelse veckodag var. Lite svårt var det att få till alla knutar.
En toppen vecka som har gått alldeles för fort som vanligt!

Åk 4-5
Under veckan har vi fortsatt att träna multiplikation, utöver all annan matematik som eleverna har med sig. De börjar bli riktigt duktiga. Det märks att övning ger resultat!
Longstay- eleverna har börjat ha sina utvecklingssamtal.
På idrotten hade vi en mycket nyttig och värdefull övning. Vi tränade olika sätt att livrädda. Alla jobbade bra och blev godkända. Bra gjort!
Annars har veckan mest präglats av olika arbeten inför vårt födelsedagsfirande av Sanuk.

Åk 6-9
Den här veckan har flera av eleverna i de äldre grupperna fått testa ett nytt thaitema SUP, Stand Up Paddleboard. Det var väldigt kul och uppskattat. Det är ett tema som bara passar för de äldre eleverna, eftersom det är både svårt, konditions- och styrkekrävande.
I klassrummen har eleverna jobbat på med sina planeringar från hemskolorna och Sofia distans. Vi har ett mycket flitigt gäng elever, så både arbetsron och arbetsmoralen är på topp.

 

Tack för en härlig vecka!

/personalen på Sanuk