Skip to content

Veckobrev 51 – Koh Lanta

Veckobrev 51 – Koh Lanta

Så var även den här veckan till ända och med den hela höstterminen 2014!
Vi vill börja med att tacka alla våra duktiga elever för en fantastisk termin. Tillsammans gör vi Sanuk till den bästa skolan!
Vi har haft en härlig avslutningsvecka där fokus dels har legat på att göra klart alla arbetsuppgifter, men också på övning och förberedelse inför julshowen. Mellan allt övande har vi hunnit med många avtackningar. Den här veckan gör nämligen många av våra elever sin sista skolvecka på Sanuk för den här gången.
Så till torsdagen och avslutningen. Avslutningskvällen började på skolan med uppträdanden i Salan, för en stor publik. Den fortsatte sedan med gemensamt fackeltåg till stranden och avslutades med fler uppträdanden hos Pas på Indianen. Julshowen innehöll många bejublade nummer. Vad sägs om världspremiär av en egenskriven sång, korttrick, cupsong, fireshow, körsång, dans… Listan kan göras lång och vi kan glatt konstatera att det finns mycket talang på Sanuk!

Förskolan
Sista veckan på terminen har gått i sångens tecken!
Men vi har även badat i poolen, haft Miniröris i salan och gjort Smultrongympa.
Barnen är fantastiskt duktiga på att sjunga och att lära sig texter till alla sånger.
Förskoleklassen har spelat mycket matte/tärningsspel medan de yngre barnen bl.a. spelat UNO och Jenga.

 

Åk 1-3
Den här sista korta veckan har vi jobbat hårt med att arbeta klart med våra arbetsuppgifter Det är många som ska åka hem nu snart! Vi har också tillsammans med övriga skolan övat inför skolavslutningen, och Lottas grupp har också övat på sin egen sång som vi ska sjunga. Dessutom är det många som är med och övar till julgudstjänsten i kyrkan nu på lördag.

 

Åk 3-5
Den här veckan har eleverna arbetat klart med sina uppgifter av alla de slag. Många har haft prov som avslutning på sina teman och för att visa vad de lärt sig. Sen har det varit bokredovisningar och vi har fått många härliga boktips inför jullovet.  Under en period har vi tränat extra på multiplikationstabellerna och det har gett resultat. Eleverna har fått utvärderat sina framsteg och skapat en bild av sin egen kunskapsutveckling.  Hur lär jag mig bäst? Vilken studieteknik passar mig? Bilduppgiften den här veckan blev att rita en tredimensionell hand. Vi tittade också på hur en bakgrundsfärg förstärker bilden.

 

Åk 6-9
Sista dagen, sista veckan har eleverna äntligen fått ett kvitto på alla sina kunskaper i och med att betygen damp ner i deras inkorgar… Det var många fina betyg och glada miner.
Vi har under veckan, förutom det vanliga skoljobbet, hunnit med att göra samarbetsövningar, värderingsövningar, vi har fikat och julpysslat till julmusik. Det har varit en rolig och mysig vecka!

 

Nu tar vi alla ett välförtjänt jullov!
Vi ses igen när skolan börjar onsdagen den 7 januari klockan 8.30.

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
/ önskar
Personalen på Sanuk