Skip to content

Veckobrev 50 – Koh Lanta

Veckobrev 50 – Koh Lanta

Det har som vanligt varit en härlig och händelserik vecka här på Sanuk.
Det märks att vi börjar närma oss slutet på höstterminen. Många elever jobbar extra hårt för att hinna klart med sina arbetsuppgifter innan lovet, samtidigt som förberedelserna inför julavslutningen är i full gång.
Vi har förutom allt jobb hunnit med två väldigt fina uppträdanden den här veckan.
Det första uppträdandet bjöds vi på i torsdags på storsamlingen. Då hade eleverna i årskurs 1-3 konsert. Det var fartfyllt och rolig och även publiken inbjöds att vara med och sjunga. Eleverna fick långa applåder som tack.
Det andra var av det lite lugnare och slaget, nämligen skolans luciafirande. I år höll förskolan i luciatåget. Det var många söta tomtar, tärnor och lucior som skred in i salan på morgonsamlingen i fredags. Vi fick höra sånger som blinka lilla stjärna, tipp tapp och nu tändas tusen juleljus. Det var stor uppslutning, många föräldrar, syskon och andra anhöriga var här och njöt av den vackra, stämningsfulla stunden tillsammans med oss. Med bara 4 dagar kvar till jullovet börjar vi nu så smått känna julstämning!

Glöm inte att titta på alla fina bilder vi lägger ut på hemsidan på: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20142015

Nästa vecka
Kom ihåg att nästa vecka är det ingen storsamling på torsdag morgon. Vi bjuder istället in alla föräldrar, syskon och övriga anhöriga till Sanuks stora julavslutning Vi träffas här på skolan på torsdag den 18/12 kl 17.30.
Julavslutningens program startar i salan, sedan tågar vi tillsammans ner till stranden och avslutar kvällen tillsammans hos Paz. När vi går ner till stranden önskar vi att förskolebarnen går tillsammans med sina föräldrar. På avslutningen vill vi gärna att alla har sina fina skoltröjor på sig!

 

Förskolan
Som vanligt har vi haft en händelserik vecka. Full av Luciaträning, RAR-arbete, dykskola och Smultrongympa.
I RAR-arbetet har vi pratat vidare om “hur man är en bra kompis”. Vi tittade än en gång på en film om Alfons och samtalade mycket både före och efter filmen. De äldre barnen gjorde en “kompissol” (titta gärna i Loomarummet).
Många av barnen har blivit mästare på att dyka och utvecklat sin dykteknik i dykskolan.
Smultrongympa är matematik och rörelse till rolig och medryckande musik. Vi hoppar och studsar och på köpet lär vi oss massor!
På stranden övade vi på olika sätt att hoppa. Jämfota, på ett ben och som en groda.

 

Åk 1-3
Det är ofta många olika teman på gång samtidigt i våra klassrum. Denna veckas temaområden har bland annat varit: bronsåldern och järnåldern, vatten- och dess olika former, jorden-solen-månen. Vi har även jobbat en hel del med thaiundervisning. Barnen har övat på siffror, färger och veckodagar. De är väldigt duktiga och lär sig snabbt de nya orden och fraserna. Vi har också sjungit mycket den här veckan, eftersom vi övat inför konserten som vi hade i torsdags.

 

Åk 4-5
I svenska har vi jobbat med ordklassen verb, läst i våra böcker som ska redovisas nästa vecka och skrivit texter till våra thaiteman.
I matematiken arbetas det med allt från klockan och geometri till bråk och decimalform.
Alla har nu redovisat sina böcker på engelska. Det är fantastiskt så mycket våra elever i åk. 4-5 kan!
SO-arbetena består av studier om Sverige, Vasatiden och Islam, medan vi i NO har studerat värme och kyla och vår kropps organ.
På idrotten har vi njutit av poolbad och tränat styrka på stranden.

 

Åk 6-9
Det har varit en riktigt hektisk vecka för de äldre eleverna. Många har haft slutdatum för inlämning av arbeten inför julbetygen den här veckan.
I torsdags bytte vi platser och i och med det började vi jobba mer med samarbetsövningar. Eleverna jobbar i team tillsammans som de sitter i klassrummet. Vi kommer att ha en eller flera olika övningar varje dag fram till julavslutningen.
Vi har även tränat på julsången som vi ska uppträda med på julavslutningen nästa vecka. Den behöver dock finslipas lite mer, så den sitter perfekt på torsdag.

 

Vi önskar alla en trevlig luciahelg!
/Personalen på Sanuk