Skip to content

Veckobrev 2 – Koh Lanta

Veckobrev 2 – Koh Lanta

Det var väldigt roligt att träffa alla nya, nygamla och gamla elever och föräldrar i onsdags! Vi är nästan dubbelt så många elever nu, som innan jullovet. Även pedagogstyrkan har fördubblats, för att vi ska kunna ta hand om alla elever på bästa sätt.

Det var ett stort och förväntansfullt gäng nya och nygamla elever och föräldrar som samlades i Southern Lantas konferensrum i onsdags morse. Där fick de träffa skolans ägare Susanne och Patrik samt vår rektor Nina och alla pedagoger. Dagen fortsatte sedan med information för föräldrarna medan grundskoleeleverna gick till salan och hade samling där de bland annat fick lära sig vår Sanuksång. Efter det drog alla inskrivningssamtal igång.
De gamla eleverna träffades även de i onsdags. De hade samling och påbörjade vårterminens arbete tillsammans med sin pedagog.
I torsdags började skolan på riktigt, för alla elever. Morgonen började med storsamling, som alltid på torsdagar. Alla pedagoger presenterade sig och efter det gjorde elevgrupperna lära känna övningar tillsammans med sina föräldrar.
I fredags hade vi en vanlig skoldag, vilket innebar morgonsamling kl 8.30 med RAR tema, jobb i klassrummen, fruktrast kl.10 och avslutning kl 12. Trots att det blev en kort vecka den här veckan kan vi ändå se, både på rasterna och i klassrummen, att eleverna börjar hitta sin plats och att de träffat nya vänner, det är väldigt kul. Vi ser med glädje fram emot nästa vecka!

Det är inte lätt att komma ihåg all information så här i början. Vi missade att informera alla föräldrar om att vår första uppsamlingsplats vi utrymning är Southern Lantas parkering, mellan skolan och tennisbanan. Om vi måste ge oss av från området är vår andra uppsamlingsplats vid moskén på Klong Dao

 

Förskolan
Vi har tagit emot nya barn, samt ny personal och bekantat oss med varandra.
I torsdags hade förskolan sin egen storsamling och därefter föräldrafika. Vi har lekt både inne och ute. Några grupper har varit på stranden.

Åk 1-3
I 1-3:an har vi denna vecka gått från att vara två grupper till fem!! Det är många nya namn att lära in, och vi har gjort manga lära känna lekar. De som gick på skolan redan innan jul har också varit sugna på att komma igång igen, och vi har haft matte, övat på klockan och repeterat alfabetet. Det är kul med alla nya kompisar!

Åk 4-5
Vi har startat upp terminen med en del lära känna övningar i grupperna. Den nya gruppen har gjort namnskyltar att ha på dörren, genom att rita av sina fötter. Planeringen för första veckan är gjord i grupperna och vi har kommit igång att arbeta med flera ämnen, bland annat matematik.

Åk 6-9
Vi har fått många nya elever i årskurs 6-9. Nu är vi så många att vi är tre grupper. En grupp har José som lärare, en har Mats och en har Malin. Det är uppdelat så att Malin har en blandgrupp med elever som är här helår och läser på distans och elever som är här en kortare period och läser mot sin hemskola. I Mats och Josés grupper läser alla elever mot sin hemskola.
Den här veckan har vi i grupperna dels gjort några lära känna övningar, vi har varit på stranden och tagit hoppbilder och vi har börjat jobba med skolämnena utifrån elevernas planeringar.

 

Tack för en fantastisk första vecka!
Väl mött igen på måndag.

/ personalen på Sanuk