Skip to content

Veckobrev 16 – Koh Lanta

Veckobrev 16 – Koh Lanta

Välkomna tillbaka efter påsklovet! Vi hoppas alla haft ett riktigt skönt lov och att ni nu är laddade för resten av vårterminen.
Vi drog igång skolan med besked i måndags, när vi firade Songkran tillsammans med resten av Lanta och Thailand. Det blev en fantastiskt kul dag. Vi började firandet och det stora vattenkriget här på skolgården. Vi hade gjort en luring i år. Vi hade sagt till föräldrarna att de skulle komma hit med laddade vattenpistoler för att ”överfalla” eleverna när de slutade. Den riktiga planen var dock att eleverna skulle sitta i bakhåll på övervåningen och överfalla föräldrarna. Vi hade laddat upp med en massa vattenhinkar i korridoren. Vid klockan 12 när alla föräldrar var på plats för att hämta sina barn, kröp vi tyst ut ur våra klassrum och slog till. På en given signal kastade vi alla samtidigt vatten ner på föräldrarna. De blev väldigt överraskade och blöta, men de var snabba att besvara vårt angrepp och sköt iskallt vatten på oss med sina vattenpistoler. När vi hade krigat klart på skolgården, begav vi oss tillsammans upp till vägen och deltog i festligheterna där.
Man brukar säg att Songkran är inledningen på regnperioden i södra Thailand och det verkar stämma. För under måndag eftermiddag öppnade sig himlen totalt och även senare i veckan har det kommit några regnstänk. Med tanke på regnet är det tur att vi under lovet haft besök av hantverkare på skolan. De har bytt ut taken på båda våra salor, så nu är salorna både fina och klarar av att stå emot kommande regn.

Vi har jobbat mycket mer RAR i veckan, både på morgonsamlingarna och på storsamlingen.
I torsdags på storsamlingen var vi åter alla elever och pedagoger. Under högsäsongen har skolan och förskolan haft separata storsamlingar, men nu när vi är färre elever igen passar det bra att vi är tillsammans.

Vår rektor Nina gjorde i torsdags sin sista arbetsdag här på Lanta. Hon åker nu hem till Sverige och fortsätter jobba där, med bland annat rekryteringar till nästa säsong. Vill man komma i kontakt med Nina gör man det enklast via hennes mejl, nina.jernvald@svenskaskolanthailand.se

 

Förskolan
Den här veckan har vi på Chang fått några kompisar från förskoleklassen som börjat hos oss. Vi har lekt mycket rollekar både inomhus och utomhus.
Vi har haft Miniröris och varit på stranden samt tagit dopp i poolen.
5-6 åringarna har haft dagliga arbetspass i svenska och matematik, där fokus legat på bokstäver och talraden 1-10. De yngre barnen har haft samling med fokus på sång, rim och ramsor.

Åk 1-3
På idrotten den här veckan har vi varit både på stranden och i poolen. På stranden spelade vi badminton, strandpingis och lekte lekar. I poolen spelade vi tärning och gjorde olika rörelser till varje siffra och sen avslutade vi med lite lek.
På onsdagssamlingen spelade vi Bingo tillsammans. Vi delade in oss i grupper med både stora och små barn. Vi fick träna på olika mattebegrepp, de fyra räknesätten och klura lite på svaren tillsammans. Det gick bra och några lyckades få bingo. Bra jobbat! I klassrummet har vissa skrivit berättelser, andra har arbetat med Sverige och kartan. Alla har lekt mattelek och arbetat i matteboken. Vi har hälsat 3 nya kompisar välkomna till vår klass.

Åk 4-5
Efter ett skönt påsklov var det dags att börja arbeta igen. I en av grupperna har vi fått in 7 nya elever från Lottas grupp. Det har varit en intensivvecka med tabellträningar på olika nivåer! Vi har också arbetat med läsförståelse och två elever har presenterat böcker för oss. Det är alltid roligt att få tips på nya böcker att läsa. De äldre eleverna har arbetat med att testa om olika ämnen är sura eller basiska. I det sammanhanget har vi också tränat att skriva en Laborationsrapport. Flera nya begrepp såsom hypotes och slutsats har introducerats.
På idrotten hade vi racketsporter på stranden och tränade också simtekniker i poolen.

Åk 6-9
I vår grupp droppar eleverna av snabbt nu. Vi har sagt hej då och på återseende till ytterligare två kompisar den här veckan. Det gäng som är kvar nu, är det gäng vi blir nästan resten av terminen.
Veckans jobb har som vanligt gått bra och varit varierande. Flera elever har jobbat med bilduppgifter under veckan och som vanligt är det spännande att se konstverken växa fram.
Idrotten den här veckan har verkligen varit tuff. I tisdags körde vi bootcamp på stranden. Alla elever blev rejält trötta och det var en och annan som hade träningsvärk dagen efter. Tur att vi tog det lugnare i onsdags, även om det behövdes en stor portion styrka och smidighet för att ta sig igenom det yogapass vi hade då.

 

Tack för en trevlig vecka!
Vi ses på måndag igen.

/personalen på Sanuk