Skip to content

Veckobrev 10 – Koh Lanta

Veckobrev 10 – Koh Lanta

När vi berättade för eleverna här på Sanuk om Children of the Forrest och de burmesiska flyktingbarnen sa en av våra förskoleelever ” man kan dela med sig av det man har mycket av”, vilket var en väldigt klok tanke. Tillsammans kan vi faktiskt göra skillnad och det gör vi!
Vi vill passa på att tacka elever, föräldrar, sponsorer och alla andra som på ett eller annat sätt bidragit till vår insamling till organisationen Children of the Forrest. På insamlingsdagen i onsdags slog vi REKORD, vi samlade in hela 74 687 THB!!!
För er som vill, finns fortfarande möjlighet att hjälpa till. Ni kan skänka kläder, skor, leksaker, husgeråd mm. Lämna det ni vill skänka på skolan, så ser vi till att barnen får era saker.
Åter till insamlingsdagen, det blev en fantastisk eftermiddag med många roliga aktiviteter och glada skratt och faktiskt även en del skräckslagna skrik. I år fanns det nämligen möjlighet att gå in i ett spökhus. Det var ett väldigt populärt inslag och kön till spökhuset var lång hela eftermiddagen, så spökena fick jobba hårt. Förutom spökhuset kunde man bland annat få massage, spela på en levande enarmad bandit, kasta bollar på burkar, få ansiktet målat, fiska i en fiskdamm, spela bingo och fika.

Skolans storsamling i torsdags gick i konstens tecken. Vi fick gå på utställning, där eleverna visade upp några av sina fina bilduppgifter. Dessutom gjorde vi alla tillsammans en ”tavla” med fingeravtrycksgubbar.  Den ska vi skicka med som en extra hälsning till barnen från Children of the Forrest. När de kommer hit på besök i slutet av april har många av eleverna som jobbat med och deltagit i insamlingen åkt hem. Det här blir en extra hälsning från dem.

Under veckan har vi tackat av flera kompisar och pedagoger. Just nu är vi inne i en period med många avsked. Men istället för hejdå säger vi på Sanuk Pop kan mai, med förhoppningar om återseende.

 

Förskolan
Veckan har genomsyrats av dramalekar och teater. Vi fick lära oss solhälsningen på yogan. Härliga strand och poolbad fick vi också vara med om.

 

Förskoleklass
Den här veckan har fokus varit på RAR aktiviteter och naturligtvis Children of Forest!!
Vi har läst mycket och ritat egna bilder till. 10-kamrater och att leka göm är roligt på samlingarna.
Vi har pratat lite om Buddha och ritat av Southerns andehus inför tempelbesöket nästa vecka.
Stranden och poolen är alltid populära besök, så där har vi varit!!
En fartfylld vecka med lustfyllt lärande!!

 

Åk 1-3
Vi har haft idrott både i poolen och på stranden. I poolen lekte vi en rolig lek med ballonger. Vi skulle tjuva ballonger från de andra lagen och ta hem till det egna boet. Det var jobbigt med roligt.
Vi har arbetat med mattekluringar.
Vi har lärt oss rita av djur i flera steg, från enkla geometriska former till fina, färgglada teckningar. Sedan skrev vi om djuren på engelska och slutligen presenterat vi det för varandra.

 

Åk 4-5
Veckan har präglats mycket av ”Children of the forest”-dagen. Vi har planerat aktiviteterna, förberett och sett till att allt skulle fungera. Vi lyckades bra med allt arbete!
I skolämnena har vi talat om elektricitet i åk 4. Många arbetar med historia om Medeltiden och andra arbetar med geografi. I svenska har några fortsatt med ordklassen Pronomen medan andra arbetar med abstrakta och konkreta substantiv. Matematiken fortsätter med träning på de olika räknesätten och naturligtvis multiplikationstabellerna.  I engelskan tränar vi lite på oregelbundna verb.

 

Åk 6-9
Den här veckan tackar vi av en av pedagogerna i 6-9 grupperna. Vi går nu alltså från att ha varit tre grupper till att bli två. Detta innebär lite förändringar i schemat till nästa vecka för våra elever.
Under veckan har fokus naturligtvis legat på Children of the Forrest dagen. Våra grupper har förberett sina aktiviteter noga. En av grupperna hade hand om det populära spökhuset. Men, eftersom vi är väldigt effektiva har vi även hunnit med veckans ”vanliga” skoljobb.

 

Än en gång tack för en fantastisk vecka och ett bra jobb med Children of the Forrest dagen.
Vi ses igen på måndag!

/Personalen på Sanuk