Skip to content

Veckobrev 5 – Koh Lanta

Veckobrev  5 – Koh Lanta

Wow! vilka modiga elever vi har i år 6-9. På storsamlingen fick vi alla se uppvisning av deras danser. Eleverna hade själva valt musik, bestäm koreografi och rörelser. Med självförtroende och uppbackning av en super härlig publik intog eleverna scen. Eleverna har jobbat hårt på idrotten med att räkna och hålla takten till musik. Härligt jobbat!!
Morgonsamling
På måndagen sjöng vi i kanon. Det lät riktigt vackert. Eleverna fick i uppgift att försöka sätta egna ord till melodin. Nu vi har fått in flera bidrag till nästa vecka. Tisdagens samling handlade om vem vi är och vår personlighet. Kan vi ha på oss vad vi vill? Är det ok att vara som man själv vill? Så härliga och förnuftiga tankar eleverna delar med sig av. På onsdagens samling var det dags för genrep av dansen, så grymma alla var. Vilka applåder de fick!
Kom ihåg
Onsdag den 6:e februari klockan 12.30-15.00 har vi på skolan en aktivitetsdag där vi samlar in pengar till ”Children of the forest”. Eleverna tillsammans med oss pedagoger kommer att hålla i olika
roliga grenar att prova och tävla i. Alla pengar går direkt till “Children of the forest”. Innan onsdagen säljer flera av eleverna lotter som det blir stor lottdragning på på onsdag. Lotterna kostar 50 Bath styck och det är fina vinster som handlare på ön har skänkt.
Februarilov har alla långtidselever (de som går på skolan 12 veckor eller mer) vecka 8 i år. Glöm inte att skicka ett SMS till skolan om ert barn blivit sjukt. Telefonnummer till skolan 08-444 37 566 och till Förskolan 08-728 49 877.
Thailandstema: Vika blommor
Ett av temana denna vecka har varit att göra blommor av palmblad. Vi fick lära oss att vika bladet på ett visst sätt. Därefter gällde det att hålla tungan rätt i mun och fortsätta vika bladet och snurra samtidigt. Resultatet blir en grön vacker blomma som ser ut som en ros. Tre stycken blommor gjorde varje elev som bands till en liten bukett. Det var ett mycket uppskattat thaitema.
Förskola, Barnklubb och Förskoleklass
Barnklubben, Förskola och Förskoleklass har denna vecka gjort en utflykt, uppdelade på två grupper, till Klong Kong stranden. På vägen dit gjorde vi ett stopp vid ett ställe där man kunde rida på elefanter. Där passade vi på att studera djuren på nära håll; deras stora fötter, fladdrande prickiga öron, borstiga svansar men även de stora bajsarna. När vi kom fram till Klong Kong blev det full
aktivitet. Det blev bad, lek med hink och spade men de använde även håvarna – men utan fiskelycka. Den stora plastlådan vi hade med oss förvandlades till ett hus för eremitkräftor och krabbor, endast fantasin satte gränser… De gamla kokosnötsskalen utmed strandkanten experimenterades en del med. De jämförde vikt
och storlek samt användes till båtar. Det var härliga dagar!!
Skolarbete år 1-3
Geometriska 3D figurer har konstruerats i papper. blet lev pyramider och koner att hänga i taket. Vi har funderat över vilka former vi behöver för att bygga våra koner, rätblock, kuber mm. Vi har också räknat sidor, hörn och kanter. Det arbetas
febrilt i alla grupper med planeringar ifrån hemskolor. Det jobbas med rymden, årstider, väder och djur. I helårsgruppen har vi haft prisutdelning ifrån fallskärmsbygget. Det var stolta konstruktörer som vann priser för bästa ritning, effektivas idé, fräckast skärm mm. Vi gick till stranden och funderade vidare kring luft, hur känner vi luft och vad är lufttryck?
Skolarbete år 6–9
Eleverna har arbetat mycket bra med olika förmågor. Första och andra världskriget har några elever fortsatt att arbeta med. Frågor som Vad är en novell, krönika har också diskuterats. I matematiken är det funktioner, grafer, ekvationer och vinklar som har stått på planeringarna. Ryggradslösa djur har det lästs texter om och svarats på frågor.
Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.
Hoppas ni får en härlig helg med många intryck.

Väl mött på måndag igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk