Skip to content

Veckobrev 46 – Koh Lanta

Veckobrev 46 – Koh Lanta

Storsamlingen på torsdagen hölls av 6-9 gruppen. Vi fick prova på att i lag spela språkbingo. Siffrorna till våra bingobrickor fick vi upplästa för oss på thai, engelska, spanska och svenska. Vilka språktalanger vi har i gruppen. Priset var att i mitten av salan härma en dans som killarna visade. Vinnarna fick stående
ovationer. Vilket pris!
Morgonsamling
På måndagens samling tränade vi på att stå inför gruppen och göra en i förväg bestämd rörelse. Det var rörelsememory. Det blev en hel del fantasifulla rörelser. Nyhetssamlingen på tisdagen innehöll som vanligt nyheter ifrån omvärlden. Vi pratade om allt ifrån guld och diamantbollen till Vitahuset. Massage stod på schemat på onsdagens samling. Det var härlig beröring i cirklar där alla masserade alla. På fredagens samling fortsatte vi att ha kul tillsammans genom att träna samarbete. Vi hade en mänsklig knut att lösa upp. Det var händer som i blindo sökte varandra. Händerna skapade en knut som sedan skulle knytas upp.
Thailandstema: Pojor
I tisdags kom Pas på besök till oss. Vi fick i grupper prova på att poja. Det är bollar som sitter fast i kedjor, högst upp på kedjorna finns små handtag. Det var svårt att få bollarna att snurra åt rätt håll och inte träffa oss i huvudet eller på benen. Det blev riktig tålamodsträning. Vilken glädje det blev när bollarna snurrar och inte krokar i varandra. En del barn går nu med pojor i händerna mest hela tiden.
Förskolan
Vi har arbetat mycket med matematik. Vi har berört alla räknesätten; addition, subtraktion,
multiplikation och division. De äldre barnen har tränat på att skriva den thailändska bokstaven som låter l. Några barn har provat på att fläta och det var inte helt lätt. Här krävdes det stor koncentration. Vi har bakat en hel del med playdohdeg och då har det skapats djur och saker man kan äta. Vi har haft miniröris i salan och då var några skolbarn med oss. Det var en väldigt trevlig stund. Efter lunch har vi också delat upp gruppen för att läsa och göra saker som passar de specifika åldersgrupperna.
1-3:an
Här inne råder arbetsiver. Vi har i veckan arbetat med ”Måbra Kalle”. Vi har tillsammans funderat ut behov.  Utifrån våra behov skapade vi sedan vår egna ” Må bra person”
.
I engelskan har vi i gruppen tränat på olika former. Vi har repeterat våra färger och bett om olika former. Favoritformen i gruppen blev star alltså stjärna. Våra treor har jobbat vidare med veckodagar och vad de samlar på. Oj så duktiga de alla har blivit på att använda ett annat språk. Fortsätt att beställa på restauranger och prata när ni ska handla.
6-9:an
De flesta eleverna har fokuserat på matematiken denna vecka. Det arbetas med geometri, ekvationer, medelhastighet m.m. Diagnoser och prov har skrivits. Matematiken är som en bergodalbana. Ibland går det uppför och är hur jobbigt som helst, men ibland så går det nerför och det bara räknas och räknas. Härligt
att se!
Spanskan har det också varit mycket av. Siffror, färger och skolord har det pluggats in.
I musiken har en del elever arbetat med musik från Asien och Afrika. De har fått lyssnat på traditionella visor och övat på att höra vad det är för instrument som det spelas på. Vet ni vad en Mbira är för slags instrument?
Viktiga datum och tider
Vill redan nu flagga för att vecka 48:as storsamling är flyttad från torsdag till fredag samma tid. Vi kommer då få besök av vår präst Maria för en adventssamling. Alla är som vanligt varmt välkomna.
Höstterminens skolavslutning kommer att vara torsdagen den 20 december med start klockan 17.30. Vi återkommer närmare med mer information.
Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga
bilder från vår verksamhet.
Ha en härlig helg!
Vi ses på måndag !
Hälsningar Personalen på Sanuk