Skip to content

Veckobrev 45 – Koh Lanta

Veckobrev 45 – Koh Lanta

Nu är skolan äntligen igång  igen efter en veckas lov. I grupperna har det fyllt på med ännu fler kunskapstörstande elever. Det är så spännande med nya kompisar på skolan . På rasterna spelar en del pingis, fotboll eller  King. Några barn väljer istället att pyssla och rita.

Morgonsamling

Måndagen började med att vi försökte lära oss alla nya namn. Vi berätta vad vi hette och vad vi gillade. Alla fick en namnlapp att ha på hela dagen. Det är så mycket skönare att veta vad kompisarna heter. På tisdagen  hade vi nyheter som vanligt och fick här veta mer om stormen i USA, presidentvalet och allsvenskan. På onsdagen var det åter dags för massagesaga. Det är skönt med beröring. Torsdagens storsamling  bjöd på Moses i vassen. Eleverna hade tillsammans med vår lärarstudent Helga tränat in en teater som de framförde. Så modiga barn. På fredagenssamling tackade vi av våra duktiga lärarstudenter. Vi fortsatte samlingen med att arbeta med ”respekt för dig själv”. Alla elever fick fundera en stund över vem de egentligen är. Uppgiften var sedan att göra en symbol eller bild över sig själv. Uppgiften var inte helt lätt men alla löste den till slut.


Thailandstema: Batikmålning
Denna vecka har alla våra nya elever fått prova på att måla med batik. Vi har hjälp av en lokal batikkonstnär som visar eleverna hur de ska göra. Alla börjar med att göra en skiss på papper som de sedan för över till tyg som är spänt över ramar. Blyertsen fylls i med varmt vax varpå eleverna färglägger de olika fälten. Dagen efter kokas deras konstverk så att vaxet försvinner och färgerna fixeras. Det blev vackra färggranna konstverk som eleverna tog med hem.

Förskolan
Vi har fått nya kompisar så vi har lärt oss varandras namn. Vi har fortsatt öva veckodagarna och färgernas namn på thai. Vi har lärt oss känna igen våra namn i skriven form och vi har fortsatt jobba med stavelser. Vi har tränat på vad orm heter på thai och hur thailändska bokstaven ng skrivs. En riktig utmaning! Vi har spelat mycket spel och byggt en hel del kojor.

1-3:an
I veckan har vi arbetat med alfabetet. Alfabetet har rabblats och sedan har vi jobbat med alfabetiskordning. Vi har tittat på första, andra och tredje bokstaven.

I matematiken har vi tittat lite extra på räknesagor. I par har eleverna fått dra siffror och välja räknesätt. Till siffrorna har eleverna skapat fantastiska räknesagor som resten av gruppen fått lyssna till. Några elever har även arbetat med tabeller och diagram. Undersökningar har gjorts och redovisats.

På engelskan denna vecka har vi repeterat alla färger. Vi har sjungit en sång om våra färger och målat en del bilder. Alla har bett om sin favoritfärg på engelska. De är så duktiga och modiga allihop.

4-6:an
Denna vecka fick vi många nya kamrater till klassen, vilket har varit riktigt roligt. Vi har bekantat oss med varandra på olika sätt. Alla i gruppen har varit ivriga med att sätta igång med sina individuella arbeten och arbetat ambitiöst.

Vi har arbetat lite extra med matematik och engelska denna veckan. Det har bl a övats på volym och vikt, problemlösning och multiplikationsuppgifter. Vi har arbetat både enskilt och i par. På engelskan har vi läst texter och översatt dessa. Vissa har fördjupat sig i fakta om djur på engelska och svarat på frågor samt berättat på engelska. Tänk så mycket mer engelska de kan än de tror ibland. Det gäller bara att våga använda sig av sina kunskaper…

Vikingatiden fascinerar och är spännande att läsa om. Eleverna i fyran har funderat vidare på denna tidsperiod och på runskrifterna. Vi fortsätter med detta arbete även nästa vecka.

6-9:an

Även i vår klass har det tillkommit en ny klasskamrat och det är jätteroligt!

På idrotten har vi börjat öva upp konditionen genom att springa på stranden, i sin takt, som uppvärmning och därefter har vi spelat badminton.

Det arbetas mycket med geometri. I detta moment ritas och klipps det för att tydliggöra olika saker.

Vi försöker tillsammans prata spanska för att de elever som läser spanska ska få höra språket i olika situationer som t.ex. vid maten och på rasterna.

Sofia Distans eleverna har fått sina mitterminsomdömen som vi har gått igenom och det är alltid roligt att få läsa vad lärarna hemma i Sverige har skrivit.

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Ha en härlig helg!
Väl mött  nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk