Skip to content

Veckobrev 40 – Koh Lanta

Veckobrev  40 – Koh Lanta

Det blev många leenden då en av våra lärare visade steg till ”Gangnam style”, samtidigt som det pratades om nyheter på morgonsamlingen. Det är spännande att följa med i nyheterna om vad som händer i Sverige och i resten av världen.

Veckans kompisquiz genererade bara en enda vinnare men många med nio rätt.  Det är så spännande att varje vecka få veta mer om några kompisar.  På onsdagen hade vi massagesagan ”Sanuk”. Vi får och ger massage till varandra. Det är en skön start på dagen.

Torsdagens samling var denna vecka extra lång. Det var storsamling med storyline redovisning. Så mycket barnen hade tränat och så pirrigt det var innan vi var igång. Eleverna redovisade vad de jobbat med och vad de lärt. Det var sånger, textläsning, experiment, filmvisning och jingeluppspelningar.

Storyline
I veckan har alla filmerna spelats in, redigerats och lagts in. Protester har kommit in på vart sjukhuset ska ligga. Dessa protester har vi svarat på både muntligt och skriftligt. Jinglar har komponerats för att locka folk till den 4:e oktober då sjukhuset invigs. Utställningen finns att beskåda i Storylinerummet hela nästa vecka. Hela sjukhus-modellen skänkes sedan av skoleleverna till förskolan.

Idrotten
I tisdags var vi i poolen och tränade oss bl.a. på att flyta. Vi startade med flytkolvar och sedan två och två tillsammans. De äldsta barnen provade att trampa vatten, dyka djupt och dyka långt. Innan poolen var 1-5:orna på stranden och lekte en stafett där de fick springa och skjuta prick.

Förskolan
På samlingen har vi lärt oss de matematiska begreppen flest och färst. Barnen har fått i uppgift att sortera ut knappar som är likadana och sedan räkna hur många det fanns av varje. Vem fick flest och vem fick färst? Vi har gjort två experiment. Vad flyter och vad sjunker? Vad händer med vatten när man ställer det i frysen och vad händer när man tar ut den igen? Vi har också pratat om att respektera varandra (det första r:et i RAR). T ex genom att lyssna på den som berättar något. Alla är överens om att det känns tråkigt att bli avbruten. Vi har tränat på veckodagarna på thai.

Munkceremoni
På tisdag nästa vecka, v.41, kommer en riktig höjdaraktivitet att äga rum på skolan. 5 stycken munkar kommer att välsigna oss och alla skolans lokaler. Ceremonin brukar ta 1-1,5 timme och avslutas med att vi får ge munkarna ris. Vi sitter sedan kvar medan de äter sin mat.

Några saker att tänka på:

Vi täcker axlar och knän och har inte orange kläder. Vi visar aldrig munkarna våra fotsulor och vi står inte rakt upp framför dem.

Ni är alltså alla varmt välkomna till skolan på tisdag ca 9.45! Missa inte detta tillfälle att få delta i en buddhistisk rit och att få bli välsignade.

Eva hälsar att hon är så glad över att äntligen vara tillbaka och tackar för det varma mottagandet.

Vill också passa på att påminna om att det är lov vecka 44.  Då är hela skolan och förskolan stängd.

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Ha en trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk