Skip to content

Veckobrev 20 – Koh Lanta

Veckobrev 20 – Koh Lanta

På skolgården hördes det skratt och fniss när det lektes ”General och spion”.  Eleverna lyssnade intensivt till lekens instruktioner, sedan satte de fart. Lagen ordnade sina fängelse och började jaga varandra. Det sprangs för fullt och kämpades utav bara den. Vilken energi!

Storyline
I veckan har det jobbast febrilt. Karaktärerna funderar över sitt boende och hur just de kan spara energi. För att kunna ingå i gruppen att utveckla området krävde Botvid att alla blev experter på någon energikälla. Karaktärerna höll spännande och informativrika redovisningar för resten av gruppen. Nu har det också byggts vattenkraftverk, vindkraftverk och de flesta bostäder har fått solceller på taken och några har borrat efter bergvärme.

På torsdagen var det dags för studiebesök i området. Karaktärerna presenterade sig och sina grupper på flera olika språk. Studiebesökarna fick gå runt i mindre grupper för att lära sig mer om hur invånarna tänkt sig att området ska se ut. De fick lära mer om energikällor och hur vi gör om energi till ström i våra uttag. De fick också en presentation av de olika boendeformerna i området och hur de är byggda. Även den nya förskolans personal var på plats och berättade sina tankar om hur den skulle användas. Det var nyfikna studiebesökare som gästade oss med många bra och intressanta frågor. Området har ny också fått namnet Elistad.

Raster
På skoldagens raster spelas det just nu mycket pingis. Det är ”kung” som spelas. Tänk vad kul det är att alla kan vara med. Det hörs skratt ifrån spelarna men även en och annan meningsskiljaktighet uppstår, som sedan också löses av gruppen på ett underbart sätt. Några har börjat spåna på att spela in en film och manus håller på att skapas. Vilka modiga och kreativa elever det går på Sanuk!

Kom ihåg
På torsdag den 23/5 är det dags att bjuda in föräldrar och barn till ”the final count down”. Vi startar direkt på morgonsamlingen och fortsätter fram till lunch. Dagen kommer att bjuda på lekar, tävlingar och utmaningar i äkta ”Sanukanda”. De föräldrar som vill äta lunch med oss till självkostnadspris meddelar det till skolans personal senast måndag.

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Hoppas ni får en härlig helg med många intryck.
Väl mött på måndag igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk