Skip to content

Veckobrev v. 7 – Huay Yang

I veckan har det varit “Alla Hjärtans Dag” och det uppmärksammade vi på Sanuk genom att ta ett drönarfoto, där elever och pedagoger bildar ett hjärta. Det blev en mycket cool bild!

Torsdagens storsamling och idrott utgick och istället åkte elever, pedagoger och föräldrar iväg för att besöka byns kokosnötsfabrik. Där fick vi i olika steg se hur kokosnöten processades, från att den klövs och skalades för hand, till att till slut bli fibrer och planteringsjord. Alla delar av kokosnöten togs till verkligen till vara och hade olika användningsområden. 

Förra veckan fick eleverna prova på nationalsporten Muay Thai och denna veckas thaitema har varit att lära oss mer om sporten, samt att skriva om vårt besök på kokosnötsfabriken. Vi har fortsatt att lära oss de thailändska namnen på frukter, veckodagar och att räkna till 15. Färger på thai fick eleverna träna på idrotten genom leken “Under hökens vingar”, och efter det blev det som vanligt bad i poolen och simträning. 

I klassrummen är det fullt fokus på skolarbete. En del har skrivit prov inför stundande sportlov på hemskolorna, men det har också funnits tid till rast och diverse rastaktiviteter. 

Denna vecka har vi tackat av fem elever och en pedagog. Vi tackar för deras tid här hos oss på Sanuk och önskar dem lycka till. 

Pop kan mai!