Skip to content

Veckobrev v. 6 – Huay Yang

Den här veckan har temperaturen gått upp ett snäpp och vi har njutit extra mycket av stunderna i poolen och lektionerna inomhus med AC. Vi har välkomnat två nya elever i årskurs 1 och 3.

På tisdagens idrottslektion körde vi favorit i repris från förra veckan med stafett i 10 minuter runt poolen. Det vinnande laget sprang hela 85 gånger fram och tillbaka!! Sen blev det förstås ett svalkande dopp. Torsdagens idrott var en elevledd lektion i Muay Thai (thaiboxning). Några av de äldre eleverna och deras föräldrar planerade och genomförde en lektion där vi fick prova på grunderna inom sporten. Som avslut fick vi titta på två elever som körde mot varandra. Mycket spännande!

Veckans RAR bestod av massagesaga. När de masserar varandra får de träna på att respektera andra och ta ansvar för sina handlingar genom att massera på ett fint sätt. 

Alla elever har fortsatt att arbeta flitigt med sitt skolarbete. Under veckan har vi pratat mycket om det stundande kinesiska nyåret och eleverna har fått veta mer om det både under morgonsamlingstid och i klassrummen där de har fått göra olika arbeten beroende på ålder. Eleverna har bland annat fått ta reda på sitt årsdjur och vilka egenskaper det har. Inom thaispråket har vi fortsatt att befästa veckodagarna, räkna till 15 samt färgerna.

På storsamlingen körde vi en Fråga, fråga, byt med frukter, siffror, veckodagar, djur och färger på thailändska. Det var mycket roligt och eleverna visade alla sina kunskaper som vida översteg föräldrarnas.

På rasterna har det varit lite lugnare på grund av värmen. Mycket olika spel, tecknande och lek med play doh-lera. Några av eleverna tränar för fullt med poijorna för att kunna visa upp på en kommande storsamling.

Denna vecka har vi tackat av två elever som har gått på skolan ända sedan vi startade upp i november, tack för allt ni bidragit med!

Pop Kan mai!

Sanuk | Svenska Skolan Thailand – Huay Yang Album 2023/2024 ☀

Instagram – sanuksvenskaskolanthailand

Facebook – Svenska Skolan Thailand