Skip to content

Veckobrev v. 3 – Huay Yang

Veckobrev v 3 – Huay Yang

Första veckan efter jullovet och massor med nya elever och vårdnadshavare att välkomna. En uppstartsvecka som är värd namnet.

Under de gemensamma idrottslektionerna har vi utforskat tabatans lära. Eleverna har jobbat i blandade åldersgrupper och det är alltid lika kul att se när eleverna hjälper och pushar varandra. Självklart har vi avslutat lektionerna med några längder simträning och ett svalkande dopp i poolen. Några elever har också tagit sina hoppbilder. 

Vi har givetvis berört RAR denna vecka. Respekt för andra stod på schemat. Vi delade upp oss i årskurser så varje mentor fick lyssna på vad eleverna ansåg att ämnet berör. Det blev intressanta diskussioner som vi sedan delade med oss för hela skolan. 

På storsamlingen fick vi äntligen träffa alla elever och vårdnadshavare och det blev en riktigt trevlig stund. Även här fokuserade vi på gemenskap. Vuxna och elever delades in i grupper och fick berätta lite om sig själva för varandra. 

Vi har haft fokus på veckans rastaktiviteter. Det har varit full fräs ute på skolgården med fotboll, poijor, pingis och sällskapsspel. 

Alla elever har arbetat väldigt flitigt med sitt skolarbete under första veckan. Vi har haft full klass och sammanhållningen var bra. Det har varit kul att se att eleverna börjat hitta varandra och upptäcka att man har liknande intressen.

Många nya elever i skolan vilket är enormt kul. Vi har diskuterat studiero och vikten av att respektera varandra speciellt nu när vi är så många. Dessa diskussioner har eleverna verkligen anammat, så pennorna och datorerna gick flitigt under veckan. 

Vi har också tackat av två elever som nu lämnar oss. Tänk vad många hej och hejdå det blir.
Vi säger som vi brukar Pop Kan Mai!