Skip to content

Veckobrev v.47 – Huay Yang

Veckobrev 47 – Huay Yang

Veckan har bjudit på blandat väder –  sol, regn, åska men varken för elever och pedagoger på skolan har det märkts. Alla är på gott humör och jobbar på flitigt. Ibland om blir eleverna är klara med dagens planering lite tidigare kan de komma och hälsa på på förskolan och spela spel eller leka en liten stund, vilket uppskattas av barnen på förskolan. På morgonsamlingarna tränar vi vidare med att räkna och vad veckodagarna heter på thai. Eftersom alla dagar har en egen färg här i Thailand har vi tagit reda på vilken dag alla elever är födda på. På rasterna nyttjas pingisbordet fortfarande flitigt. Det är roligt att se hur eleverna blir bättre för varje dag som går. Snart har vi pedagoger inte en chans så vi passar på att vara med så mycket det går. På rasterna spelas det även spel, pärlas och bowlas.

På idrotten körde vi en uppvärmningslek med spelkort och fortsatte sedan med fotboll. Eleverna blev snabbt varma och efter ca 20 minuters spel ville de flesta svalka sig i poolen. Vi avslutade därför idrotten i poolen för lite bad och simning. 

 

På veckans storsamling tränade vi på färger och siffror på thai med hjälp av strukturen fråga-fråga-byt. Det märktes att vi i skolan och förskolan hade tränat..

 

Förskola
Vi har pratat om vilka dagar vi är födda på. I gruppen är det onsdag och grön och lördag och lila som dominerar denna vecka. Nästa vecka kommer det fler barn då blir det spännande att höra vilka dagar de är födda på. Vi har spelat spel och läst böcker och lekt massor. Vi har även målat, lekt med vattenballonger och badat förstås. Ibland har vi fått besök av de äldre eleverna, vilket har uppskattats enormt.
 

Åk F-3 

En bra vecka med väldigt mycket olika aktiviteter i klassrummet. Vi har funderat på var ris kommer ifrån, gör man kornen i en fabrik som med makaroner? Eller växer det på träd, eller i marken som potatis? Vi ska ta reda på det under veckan som kommer.

 

Mer saker vi har arbetat med är So och religion, No och sinnen jobbar vi med i både tvåan och trean, multiplikation med uppställning, bokstaven V, faktatexter och mycket mer har vi hunnit med den här veckan. 

 

Vi har lekt lite med förskolebarnen i mån av tid och pratat en hel del om hållbar utveckling. Haven är illa ute med allt skräp som finns i dem och vi behöver börja tänka på vad vi använder för material och framförallt bli bättre på återvinning. Det är spännande att jämföra hur vi tänker i Sverige och hur det fungerar här i Thailand. 

 

Åk 4-9

Måndagen inledde vi med att göra individuella planeringar för veckan, vilket alla sedan följt. Arbetsområden denna vecka har handlat om hur Sverige styrs, bokläsning samt en del praktisk-estetiska ämnen. Vi har också mellan arbetsuppgifterna lagt mycket fokus på kartor som eleverna blivit väldigt entusiastiska kring och fokus har legat på Europas länder.  

 

De har varit väldigt duktiga att följa sin planering och utifrån lust också prioriterat om sin planering allt eftersom. Vi har fortsatt tittat på en del likheter och skillnader mellan Sverige och Thailand utifrån frågeställningarna: ekonomi, internetanvändning, befolkning och area. Vi har påbörjat thaitemat om ris där vi tittar på hur mycket ris som produceras samt hur mycket Thailand exporterar råvaran. Vad gäller thailändska språket har vi haft fokus på färger denna vecka. 

 

Nästa vecka

Alla på skolan och förskolan har idrott på torsdag. 

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.


Vi hälsar också de elever som börjar nästa vecka varmt välkomna.

 

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

 

Trevlig helg!

 

Önskar personalen på Sanuk, Huay Yang