Skip to content

Veckobrev v.4 – Huay Yang

Veckobrev 4 – Huay Yang

Denna vecka har vi vuxit ännu mer. Fler elever har tillkommit och vi har haft en toppenvecka. Stämningen är god och vi har goda rutiner. Eleverna har arbetslust och vi har en god kamratskap här på skolan. Vi har haft besök av Liselotte Asbjörnsdotter från Huay Yang Dog and Cat Rescue på storsamlingen och det var toppen. Eleverna tyckte det var väldigt informativt och intressant. Många föräldrar hade bra frågor till Liselotte också. 

Förskola/Förskoleklass

Thai temat denna vecka har varit olika djur vi sett i Thailand. Vi har lärt oss om Husgeckon och pysslat fina ödlor. Vi gav oss ut på kosafari för att titta lite närmare på korna och deras vita fågelkompis Kohäger. Vi fick gå en bit eftersom korna som brukar vara mittemot skolan tillfälligt hade flyttats. Barnen var jätteduktiga att gå lugnt och fint i trafiken och stannade varje gång ett fordon for förbi. Efter besöket från Dog and Cat Rescue, där vi hälsade Lotta välkommen med en katt och hundsång vi lärt oss, lekte vi hunden och benet och lyssnade på en kattsaga.

Vi har också tränat yoga utifrån en yogasaga “Djur på förskolan”. Då fick vi lära oss flera olika yogapositioner för olika djur. T ex fjärilen, fisken, lejonet, katten och hunden. På idrotten har vi kört Röris och badat.

Vi har också avtackat några kompisar som det kommer bli tomt efter nästa vecka. Men som tur är får vi då också nya kompisar!

Åk 1-3 

Den här veckan har vi haft djur i närmiljön som fokus i vårt Thai-tema. Vi har pratat om husgeckon, grodor och hur olika hundar och katter har det här i Huay Yang mot hemma. De får gå runt hur de vill utan koppel och har sällan ett hus som de bor i. Vi har tittat på en spindel och en liten fågelunge som bor på vår skolgård.

Spännande!

Annars har vi tackat av tre elever i vår grupp som vi så klart kommer att sakna jättemycket. En ny elev har vi välkomnat också. 

Arbetet har varit lika varierat som vanligt, vi skriver tankekartor, läser bibliska historier, tränar omkrets, jobbar med bokstäver och övar på vad färgerna på en karta betyder. Det är ju bara en liten bråkdel av vad vi har hunnit vilket vi för övrigt också har en elev som börjat arbeta med den här veckan. 

Åk 4-6

Vi har blivit fler! Vi välkomnar våra nya klasskamrater. Sammanhållningen i gruppen är god och de som har varit här en längre tid är duktiga på att ta emot de nya kompisarna. Det är fantastiskt att se hur bra de är på att få in de nya eleverna i gruppen. 

Arbetstempot är högt och den här veckan har en del tränat på att skriva instruerande texter genom att hitta på egna recept. Vi har forskat på sjöhästar,lärt oss om de abrahamitiska religionerna och tränat på Sveriges landskap. Några elever har till uppgift att skriva dagbok om sina upplevelser i Thailand. Det är ett bra sätt att reflektera över sin tid här och spara på sina minnen. Det finns mycket som inte är detsamma som hemma. Maten, värmen, kompisarna och alla spännande djur.  Idag fick vi till exempel besök av en liten fågel i klassrummet…

Åk 7-9

Klassen börjar snart bli full, men inte än utan nästa vecka välkomnar vi tre nya elever till oss. Denna vecka har präglats av mycket arbete. Som lärare är det otroligt kul att se vilket ansvar eleverna kan ta över sina studier. Fler och fler börjar komma in i arbetsgången och tar mer och mer ansvar. Något som också är kul att se är att de är så duktiga på att skapa nya bekantskaper. Vänskapsband som skapas på så kort tid är imponerande och stämningen är väldigt god. Vi har också sett att de äldsta eleverna gått in i slutet av dagen och umgåtts med de allra yngsta i förskolan, vilket såklart är otroligt att se eftersom de äldsta är sådana förebilder när man är så nära varandra i vardagen. På idrotten körde vi mästarnas mästare med 8 olika grenar. Vissa krävde individuell skicklighet medans andra krävde ett gott samarbete. Vi får gratulera laget som var äldst som vann med en ynka poäng. Stort grattis till er. 

 

Nästa vecka

Vi påminner om att nästa fredag är det studiedag, vilket betyder att det inte är någon skola den dagen. Vi vill också påminna att vid hämtning av era barn så ska hämtningen ske inne på skolan, ej ute på vägen. Vi kommer nästa vecka besöka ett tempel i byn. Vi kommer fördjupa oss i buddhismen och berättelsen om buddha och lära oss om tempel. Vi önskar att ni föräldrar förbereder lite frågor som barnen kan besvara under storsamlingen där de ska få redovisa sitt besök på templet. 

Här kommer nästa veckas matmeny:

Måndag: Green Curry med ris

Tisdag: Chicken Oystersauce

Onsdag: Masaman

Torsdag: Korvstroganoff med ris

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

Påminner också om att Infinity Beach bjuder alla barn på glass om man äter lunch där fredagar.

Trevlig helg!